Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ventspils reģionālās nodaļas amatpersonas pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā, ja tas izdarīts ar narkotiskajām vielām lielā apmērā un par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu.

Kriminālprocesā aizturēti divi ventspilnieki, sieviete un vīrietis, un kratīšanas rezultātā izņemta nauda un narkotiskās vielās.

2023. gada aprīlī Valsts policijas amatpersonas Ventspilī aizturēja divas personas aizdomās par narkotisko vielu realizāciju Ventspilī. Pie personām virsjakas kabatā tika atrasti divi folija vīstokļi ar, iespējams, narkotisko vielu un viens iepakojums ar 17 folija vīstokļiem. Izņemtais daudzums – 19 vīstokļi tika nosūtīti ekspertīzes veikšanai un konstatēts, ka tas satur protonitazēnu, kas ir sevišķi bīstama un viegli pārdozējama narkotiskā viela.

Kratīšanas laikā personu īpašumā izņemta arī nauda, kas iegūta, visticamāk, noziedzīgā ceļā – pārdodot narkotiskās vielas. Tāpat pie sievietes atrasti divi iepakojumi, kurā atradās tabletes. Ekspertīzē noteikts, ka tabletes satur bromazepāma. Savukārt aizdomās par to, ka sieviete atradusies narkotisko vielu ietekmē, viņa nogādāta medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai, taču viņa no pārbaudes atteicās. Arī vīrietis tika nogādāts medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai un konstatēts, ka viņš atradies narkotisko vielu ietekmē.

Valsts policijas amatpersonas pret vīrieti un sievieti uzsāka kriminālprocesu par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā, ja tas izdarīts ar narkotiskajām vielām lielā apmērā un par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu. Vīrietim uz izmeklēšanas laiku piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt sievietei – ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Pret sievieti vēl uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi par atrastajām tabletēm, kas ir - par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu nelielā apmērā un par atteikšanos no narkotisko vai psihotropo vielu ietekmes medicīniskās pārbaudes. Savukārt pret vīrieti uzsākts administratīvā pārkāpuma process par narkotisko vielu neatļautu lietošanu.

Saskaņā ar Krimināllikumu, bargākais sods par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem ir brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Valsts policija atgādina, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz Valsts policijas uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē), vai arī rakstot uz e-pastu uzticiba@vp.gov.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: