22. janvārī ap plkst. 13.00, Sanatorijas ielā tika apturēts transportlīdzeklis “Volkswagen”, kuru vadīja vīrietis, būdams alkohola reibumā. Veicot alkohola pārbaudi vīrieša izelpā, konstatēts, ka viņš atradies 2,02 promiļu reibumā. Tāpat vīrietim nav iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Valsts policijā pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola reibumā. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Tāpat pārbaudes laikā konstatēts, ka transportlīdzeklim ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektoru dziļums. Ja minimālais dziļums ir 4 mm, tad šim transportlīdzeklim riepu protektoru dziļumi bija 2,61 mm, 3,25 mm, 2,84 mm un 3,67 mm.

Valsts policija atgādina, ka ziemas riepu protektoru dziļums no 1. decembra līdz 1. martam ir:
minimālais dziļums 4 mm – transportlīdzekļi ar pilnu masu līdz 3500 kg (piemēram, vieglie automobiļi);
minimālais dziļums 3 mm – autobusi;
minimālais dziļums 2 mm – transportlīdzekļi ar pilnu masu virs 3500 kg;
minimālais dziļums 1,6 mm – piekabes.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 15 līdz 55 eiro. 

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) 23.01.2024, 17:17:13

    Diu Promil-tō ir štrunt,le zinat.
    Manam braukt pa sav Muiž ar Volg,kam spīdiks Irss uz haub,
    ar pulk vairak.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: