Pirmdien, 22. janvārī, plkst.16.00 Ventspils Augstskolas bibliotēkā, notiks grāmatas “Balodiāna” autora, zinātnieka Manfreda Šnepa-Šneppes tikšanās ar vēsturniekiem un citiem interesentiem, lai diskutētu par vēsturiskajiem notikumiem, kas aprakstīti grāmatā.

Grāmatu varētu saukt par vēsturisku eseju krājumu, ko vieno galvenokārt Latvijas teritorija kā vēsturiskā telpa, notikumu hronoloģiskā secība un galvenie varoņi – Baložu dzimtas četru paaudžu pārstāvji, kuriem bijusi nozīmīga loma Latvijas valsts izveides gaitā.

Autors, vērtējot jebkuru notikumu, mēģina saprast, kādā veidā tautas radītā enerģija darbina vēstures lokomotīves riteņus, nevis pūš svilpi. Grāmata ir kā aicinājums nedot iespēju mūsu ideoloģiskajiem pretiniekiem mūs apsūdzēt negodīgumā un patiesības slēpšanā, kas, kā to pierāda prakse, agri vai vēlu tāpat kļūst zināma plašām masām.

“Balodiānas” autors Manfreds Šneps-Šneppe ir zinātņu doktors medicīnas tehnikā, habilitētais zinātņu doktors telekomunikācijā, Valsts emeritētais zinātnieks un pašlaik Starptautiskā Radioastronomijas Centra vadošais pētnieks. Viņš sarakstījis vairākas grāmatas, piemēram, “Ilgu mūžu Latvijai” (2022), “Latgale – atspulgi vēstures spogulī” (2020), “Latviešu strēlnieki” (2017) un citas. Šobrīd viņš aktīvi turpina pētniecisko darbu un strādā pie jaunas grāmatas izdošanas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: