Policija par vairāku zādzību izdarīšanu notvērusi zagļu četrotni, no kuriem divi agrāk jau vairākkārt sodīti, tostarp viens pat sešas reizes.

Četrotne nodarbojusies ar degvielas noliešanu no smagās tehnikas, pie viena nosperot dažādus instrumentus. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse informē, ka visi aizdomās turamie vīrieši ir ventspilnieki vecumā no 28 līdz 30 gadiem, taču zādzības viņi veica Ventspils novada pagastos.

 

Policijas redzeslokā zagļi nonāca pēc zādzības Puzes pagastā, kur iekļūts kādā mājā un nozagts krūmgriezis un motorzāģis. Dienu vēlāk aizdomās par šo noziegumu aizturēti divi vīrieši, kuri agrāk sodīti attiecīgi sešas un četras reizes. Policija noskaidroja vēl vienu līdzdalībnieku. Vienam no aizturētajiem piemēroja apcietinājumu, pārējiem citu drošības līdzekli.

 

Izmeklēšanas gaitā noskaidrojās, ka aizturētie vainojami arī citās zādzībās. Piemēram, Tārgales pagastā uz ceļa Ventspils - Kolka no automašīnas MAN degvielas tvertnes trīs reizes tika nolieta dīzeļdegviela vairāku simtu litru apjomā. Šajās zādzībās pieslēdzies vēl viens vīrietis. Tāpat uz četrotnes sirdsapziņas ir no kāda traktora nozagts uzgriežņu atslēgu komplekts un nolieti 27 litri degvielas, bet no automašīnas Volvo – 88 litri.

Jau vēlāk policijas rīcībā nonāca informācija, ka kādā Ventspils dzīvoklī glabājas divi artilērijas lielgabala lādiņam līdzīgi priekšmeti.

 

Izrādījās, ka šajā dzīvoklī dzīvoja viens no zagļu kompānijas. Munīcijas ekspertīzes atzinumā secināts, ka tās ir divas Krievijā (PSRS) rūpnieciski izgatavotas patronas, kas ir pieskaitāmas pie militārās munīcijas. Tās nav derīgas šaušanai, bet ir derīgas sprādziena realizēšanai nodrošinot atbilstošus apstākļus. Tika uzsākts vēl viens kriminālprocess, kas pievienots iepriekšējai lietai.

 

Lietu izmeklēja Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļa, kas krimināllietu nosūtījusi Ventspils prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: