Šodien plkst.10 Kurzemes apgabaltiesā paredzēta apelācijas instances tiesas sēde krimināllietā, kurā saistībā ar divus gadus vecās Annas Magnovskas nāvi Ventspils slimnīcā 2007.gada pavasarī Ventspils tiesa pērn pasludināja mediķus attaisnojošu tiesas spriedumu.

Tiesas sēde janvārī tika atlikta apsūdzētā Dzintara Marnauzas slimības dēļ.

Apelācijas sūdzību iesniedzis cietušās puses pārstāvis, iesniegts arī prokurora protests par 2010.gada 18.oktobra Ventspils tiesas spriedumu, ar kuru tika attaisnoti divi Ventspils mediķi - ārsts Marnauza un medmāsa Jeļena Nastaščuka.

"Pirmās instances tiesa nav motivējusi, kāpēc vieniem pierādījumiem devusi lielāku priekšroku nekā citiem," galveno iemeslu, kāpēc spriedums pārsūdzēts, skaidroja mirušās meitenītes vecāku pārstāvis Ronalds Rožkalns.

Jau informējām, ka meitenīte slimnīcā bija nonākusi ar applaucējumu un mira pēc nepareizas koncentrācijas šķidruma ievadīšanas organismā - 0,9% nātrija hlorīda vietā bija ievadīts 10% nātrija hlorīds.

Rožkalns uzskata, ka apelācijas instances tiesā būtu rūpīgi jāizvērtē daudzi būtiski jautājumi - vai meitenītes paturēšanai slimnīcā bija pamats un vai bija nepieciešams ievadīt nātrija hlorīdu. Būtiskākais jautājums - tiesai rūpīgi jāizvērtē ārsta rīcība laikā, kad meitenītei bija sākušās smagas blakusparādības - nepārtraukta vemšana, uzsvēra Rožkalns.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: