Ventspils dome uz 10 gadiem bezatlīdzības lietošanā biedrībai „Latvijas sporta loka šaušanas klubs „Odisejs”” nodevusi pašvaldības īpašumā esošo zemes gabalu Kuldīgas ielā 237 (17`637 m2) loka šaušanas laukumu ierīkošanai. 

Lēmums pieņemts, lai sekmētu sporta veidu daudzveidību un pieejamību dažādām vecuma grupām, sniedzot iespēju aktīvi iesaistīties sev piemērotās sportiskās nodarbēs.

Ventspils pašvaldība par saviem līdzekļiem nodrošinājusi teritorijas uzmērīšanu, iezīmēšanu un robežplāna izgatavošanu, krūmāju izciršanu , kā arī nodrošinās vēl reljefa planēšana 2011.gada pavasarī, ieguldot finansējumu kopumā Ls 1000 apmērā.

Biedrība “Latvijas sporta loka šaušanas klubs “Odisejs”” vasarā  pēc speciāli izstrādāta projekta uz piešķirtās zemes izveidos loka šaušanas laukumus, kuros varēs nodrošināt mācību treniņu apstākļus Ventspils sportistiem. Šeit būs iespēja rīkot  ne tikai valsts, bet arī starptautiska mēroga sacensības loka šaušanā 90m, 70m, 60m, 50m un 30m distancēs. Jaunajā laukumā iecerēts uzstādīt 34 mērķus, kā arī ierīkot apspriežu, noliktavu telpas un WC. Laukumu norobežos ar žogu.
  
Loka šaušana ir tehnisks sporta veids, un augstu sportisko rezultātu iegūšanai ir nepieciešams ne tikai tehniski un taktiski labi sagatavots sportists, bet arī kvalitatīvs inventārs un atbilstoša sporta bāze. Šeit būs iespēja vasaras sezonā rīkot arī dažādus kultūras un izklaides pasākumus.

Biedrība „Latvijas sporta loka šaušanas klubs „Odisejs”” dibināta 2006.gada 8.novembrī. Līdz šim loka šaušanas nodarbības ziemas periodā organizētas Ventspils 6.vidusskolas bijušās šautuves telpās, bet problēma ir nodrošināt kvalitatīvu apmācību vasaras periodā, tāpēc biedrība izteikusi lūgumu Ventspils pašvaldībai piešķirt zemi loka šaušanas laukuma izveidošanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: