Ekspertu komisija augsti novērtējusi starpaugstskolu doktora studiju programmu Valodniecība, ko realizē Ventspils Augstskola un Liepājas Universitāte.

23 doktorantiem tikko sācies trešais mācību gads. Studiju programmu Valodniecība augstskolas piedāvā, izmantojot abu kompetences, mācību resursus, pasniedzējus. Daļa doktorantu iestājušies VeA, daļa – LiepU, bet nodarbības visiem notiek kopā.

Šī programma vēl nav akreditēta, un ekspertu komisijas apsekojums un vērtējums ir nozīmīgs starprezultāts – uzsver asoc. prof.

Dzintra Lele-Rozentāle, doktora studiju programmas direktore Ventspils Augstskolā. Viņasprāt, ekspertu vērtējums ir ļoti iepriecinošs – atzinīgi novērtēta programmas koncepcija un rekomendēts to akreditēt uz maksimāli iespējamo periodu – 6 gadiem.

VeA Tulkošanas fakultātes Anglicistikas katedras vadītājs doktorants Guntars Dreijers piebilst, ka eksperti augsti novērtējuši programmas satura atbilstību darba tirgus prasībām, kā arī infrastruktūru. Viņi uzsvēruši, ka mūsu augstskola ir spēcīga lietišķajā un sastatāmajā valodniecībā, bet Liepājas – areālajā lingvistikā. Komisija novērtējusi arī doktorantu iniciatīvu organizēt starptautisku konferenci, kas notiks šomēnes. Tajā pieteikuši dalību doktoranti no Sanktpēterburgas, Polijas un pat Japānas; interesanti, ka pamata darba valoda ir latviešu.

Tālākais ceļš uz programmas akreditāciju ir šāds: eksperti iesniedz oficiālu ziņojumu Augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanas centram, un tas norīko komisiju, kas, izskatot ziņojumu, lemj – piešķirt vai nepiešķirt akreditāciju un uz cik ilgu laiku. Lēmums varētu tikt pieņemts tuvāko mēnešu laikā, spriež Lele-Rozentāle.   

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: