Ventspils Pašvaldības policija ikdienā ne tikai rūpējas par iedzīvotāju drošību pilsētā, bet arī iesaistās pazudušu cilvēku meklēšanā. 14. un 18. februārī Pašvaldības policijas darbinieki palīdzēja mājās nokļūt trīs iedzīvotājiem, viena no viņiem mazgadīga persona.

14. februārī plkst.15.39 policija saņēma informāciju no kādas personas, kura lūdza palīdzību savas mazgadīgās meitas meklēšanā. 18. februārī plkst. 13.45 policijai ziņoja un lūdza palīdzību persona, kura meklēja savu māti, bet plkst. 22.04 tika saņemta informācija no iedzīvotāja, kurš lūdza palīdzību sava pieaugušā dēla meklēšanā.

Visu trīs gadījumu risināšanā nekavējoties tika iesaistīti visi tobrīd patrulējošie Pašvaldības policijas inspektori. Operatīvi veiktie meklēšanas pasākumi rezultējās ar panākumiem.

Pirmajā gadījumā, apskatot videoierakstu skolā un noskaidrojot virzienu, kurā dodas meitenīte, tika uzsākta rūpīga iespējamā ceļa apsekošana un iespējamās atrašanās vietas meklēšana. Pazudusī meitenīte tika atrasta 24 minūšu laikā no informācijas saņemšanas brīža.

Savukārt, pazudusī sieviete, kurai nokļūšanu mājās apgrūtināja veselības traucējumi, tika atrasta 10 minūšu laikā, bet pazudušais vīrietis, kurš veselības traucējumu dēļ bija pametis savu dzīvesvietu un radījis pamatotu satraukumu tuviniekiem, tika atrasts pusotras stundas laikā no informācijas saņemšanas brīža.

Pašvaldības policija atgādina vecākiem nepieciešamību pārrunāt ar bērniem, it īpaši mazgadīgiem bērniem, rīcību situācijās, ja stundas beigušās ātrāk nekā parasti, vai vecāks kavējas ar ierašanos skolā pēc bērna. Tā būtu drošāk gan bērnam, gan vecākam un nerastos nepatīkami uztraukumu brīži.

Pašvaldības policija atgādina, ka nepieciešamības gadījumā ar Valsts policiju iespējams sazināties, zvanot - 110 vai Pašvaldības policijai - 63680808; 28680808.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: