Zaudējums ar 0:3 (21:25, 28:39, 22:25) arī otrajā ceturtdaļfināla spēlē pret komanduRTU-UPS nozīmē, ka mūsu volejbolistiem šī sezona beigusies jau pirmajā izslēgšanas kārtā.

Latvijas 1. līgā volejbolā VK Ventspils nācās izstāties jau pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā, jo divās spēlēs nācās atzīt komandas RTU-UPS pārākumu. Pirmajā mačā izbraukumā mūsējie rīdziniekiem piekāpās ar 1:3. Tādējādi šogad neizdevās aizstiepties līdz pērn (pirmajā sezonā) sasniegtajam – izcīnītajām bronzas medaļām.

Tomēr šī sezona nebūt nav vērtējama kā solis atpakaļ, jo starpsezonā komandu pameta vairāki tās līderi un šogad pie spēlēšanas vairāk tika iepriekšējie rezervisti un jaunie spēlētāji. Var teikt, ka kluba darbība vērsta ar skatu nākotnē, jo tiek veidots stabils komandas kodols, kas kopā varētu spēlēt vairākas sezonas, un tiek piesaistīti jaunie spēlētāji.

VK Ventspils valdes priekšsēdētājs Matīss Kaņeps uz pēdējo šīs sezonas spēli atskatās ar pozitīvu skatu. «Šīs sezonas pēdējo maču nospēlējām labi, ņemot vērā, ka nācās iztikt bez vairākiem pamatsastāva spēlētājiem. Spēlējām sešu vīru sastāvā bez iespējām veikt spēlētāju maiņas. Mums nebija libero, tāpēc pirmā tempa spēlētājiem bija pēc iespējas labāk jānospēlē aizsardzībā, kas patiesībā viņiem izdevās diezgan labi. Pietrūka arī veiksmes izšķirošajos momentos. Otrajā setā, kurā zaudējām ar 30:32, mums bija kādas četras vai piecas setbumbas, ko nespējām izmantot. Prieks, ka bija sanākuši ļoti daudz skatītāju, kas mūs atbalstīja visas spēles laikā, paldies viņiem par to! Diemžēl šoreiz neizdevās viņus iepriecināt un nācās sezonu noslēgt uz ne pārāk patīkamas nots,» uz šīs sezonas pēdējo spēli atskatās Kaņeps.

«Sezona kopumā bija ļoti interesanta, jo šogad visas komandas bija spēkos līdzīgākas un nevienu no spēlēm, ja gribējām uzvarēt, nevarēja aizvadīt ar pusspēku. To pierāda arī tas, ka vadošās komandas paklupa arī pret tām vienībām, kas atradās turnīra tabulas apakšgalā. Pozitīvākais noteikti ir tas, ka esam kļuvuši individuāli spēcīgāki un tehniskāki, par ko liels paldies jāsaka mūsu treneriem. Ir progresējuši jaunie spēlētāji.» Par nākamo sezonu Kaņeps vēl nevēlējās runāt, vien sacīja, ka centīsies darīt visu, lai arī nākamgad varētu piedalīties 1. līgas čempionātā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: