Ventspils tiesa šonedēļ turpināja tiesvedību lietā, kurā par darba drošības neievērošanu, kas izraisījis miesas bojājumus, apsūdzēts kāds būvdarbu vadītājs.

Apsūdzētā vainu pastiprina apstāklis, ka būvdarbos nodarbinātais cietušais tobrīd bija nepilngadīgs, turklāt viņš bija nodarbināts nelegāli, proti, bez darba līguma. Apsūdzētais savu vainu pilnībā noliedz.

 

Negadījums pāris gadus atpakaļ noticis objektā Zvanu ielā, kur kāda Ventspils firma demontēja pussabrukušu ēku. Kā tiesu debatēs klāstīja prokurore, brigadieris pēc savas iniciatīvas darbā paņēma vairākus pusaudžus, kuriem tika uzdoti konkrēti darbi par noteiktu samaksu. Tostarp cietušajam, tobrīd 15 gadus vecajam pusaudzim tika uzdots nojaukt vienu ēkas sienu. Kad pusaudzis uz tās uzrāpās, siena sabruka, kā rezultātā nepilngadīgais guva dzīvībai bīstamas smagas traumas. Viņš bija spiests ārstēties slimnīcā, kur veiktas vairākas operācijas, kā arī bija jāiziet rehabilitācija.

Interesanti, ka objekts atradās praktiski pie Darba inspekcijas biroja logiem. Cietušā aizstāve pieļauj, ka tieši tāpēc pusaudži bijuši nodarbināti pēc ierastā darba laika – pēc pulksten 17 – kad inspektori vairs nav darbā un neredz, kas notiek. 

Vairāk lasiet sestdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: