Konkursu Iepazīsti vidi  tradicionāli ik pavasari rīko Izglītības ministrijas Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar pašvaldību izglītības pārvaldēm un izglītības iestādēm.

Pagājušajā ceturtdienā notika vides izziņas spēļu konkursa  Ventspils skolu konkursa noslēgums. Šogad konkursa mērķis – sekmēt bērnu un jauniešu izpratni par Baltijas jūru un tās problēmām, popularizēt vides izglītību skolēnu vidū, sekmēt skolēnu izpratni par vidi un tās problēmām, aktivizēt un paplašināt vides izglītības darbu izglītības iestādēs.

Pasākumā skolu komandas prezentēja un izspēlēja pašu izdomātās un izgatavotās izziņas spēles par tēmu Baltijas jūra. Galvenais konkursa noteikums – spēlēm jābūt ar izziņas elementiem, to spēlējot jāuzzina kas jauns par vidi. Vērtēšanai tika nodotas sešpadsmit vides izziņas spēles. Par labāko atzina Ventspils 1. pamatskolas komandas (Signe Mežniece un Kristīne Kalniņa) veidoto spēli Baltijas jūras zvejnieks. Ar šo spēli meitenes pārstāvēs Ventspili 29. aprīlī konkursa noslēgumā Rīgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: