Noslēgusies pieteikšanās un gatavo darbu iesniegšana konkursam ''Ventspils IT izaicinājums 2020''.  Neskatoties uz epidemioloģisko situāciju Latvijā un pasaulē, šogad kopumā konkursā reģistrējušās 280 komandas - tie ir 1120 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Vislielāko interesi par konkursu izrādījuši Latvijas skolu skolēni - kopumā pieteikušās 204 komandas no visas Latvijas. Atsaucību piedalīties konkursā izrādījusi arī Igaunija, no kuras par vietu finālā cīnīsies 60 komandas. Parādīt savas prasmes IT jomā un pretendēt uz vērienīgajām naudas balvām nolēmušas arī 16 komandas no Lietuvas. Visplašāk pārstāvētākā ir B grupa, 4. - 6. klases skolēni. B grupā pieteikušās 136 komandas.

Digitālā centra pārstāvji un uzdevumu veidotāji vērtēs iesūtītos konkursa darbus un noteiks finālistus līdz 9. novembrim. Savukārt pirmās kārtas uzvarētāji tiks paziņoti 10. novembrī - finālisti saņems paziņojumus e-pastā, bet visi rezultāti tiks publicēti konkursa mājas lapā.

Pirmās kārtas uzvarētāji tiks aicināti uz konkursa finālu, kas šogad norisināsies attālināti:
23. novembrī  - D grupas (10. līdz 12. klase) fināla uzdevumu izpilde tiešsaistē;
24. novembrī - C grupas (7. līdz 9. klase) fināla uzdevumu izpilde tiešsaistē;
25. novembrī - B grupas (4. līdz 6. klase) fināla uzdevumu izpilde tiešsaistē;
26. novembrī - A grupas (1. līdz 3. klase) fināla uzdevumu izpilde tiešsaistē;
27. novembrī – A, B, C, D grupu apbalvošana tiešsaistē.

Neskatoties uz to, ka finālā nebūs iespējams tikties klātienē, organizatori būs parūpējušies par dāvanām un finālistiem tiks nosūtītas veicināšanas balvas par piedalīšanos konkursā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: