10. augustā jūra laupījusi dzīvību kādam jaunietim, kurš kopā ar draugu bija devies atvēsināties un izbaudīt jūras viļņus, nerēķinoties ar ko šī pelde var beigties.

Atbildīgie dienesti informē, ka vakar plkst. 13.47 tika saņemts izsaukums uz Medņu ielu Ventspilī, kur, kā liecināja saņemtā informācija no Ventspils pludmales glābšanas dienesta glābējiem, jūrā iegājuši peldēties divi cilvēki un aptuveni 100 metrus no krasta tie sajutuši, ka straume viņus velk iekšā jūrā.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Kurzemes reģionā Anete Strazdiņa, viens no cilvēkiem bija spējis tikt krastā, bet otrs pazudis. Notikuma vietā spēcīgā vēja dēļ jūrā nebija iespējams ielaist Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) laivu, tāpēc ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja krastu ar kājām. VUGD ugunsdzēsēji glābēji arī šorīt apsekoja krasta līniju, bet cilvēks netika atrasts.

Notikuma vietā strādāja arī Jūras spēku Krasta apsardzes dienests un Ventspils pilsētas pašvaldības policijas pludmales glābšanas dienests.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Daiga Valdmane apstiprina, ka vakar Valsts policijā ir saņemta informācija, ka Ventspilī jūrā nopeldēties iegājis cilvēks, bet no tās nav iznācis. Kriminālprocess par notikušo nav uzsākts, vēl turpinās personas meklēšanas darbi.

Sīkāku informāciju par personas dzimumu, vecumu, tautību Valsts policija šādos gadījumos nesniedz.

Lasi vēl