Digitālais centrs aicina izmantot nebijušu iespēju jauniešiem vecumā no 13 līdz 16 gadiem ar vienu no vecākiem vai vecvecākiem mācīties kopā un apmeklēt trīs dienu bezmaksas medijpratības apmācības.

Mācībās piedalīsies vieslektores Klinta Ločmele un Ieva Florence - Vīksne. Lekcijas tiek organizētas starptautiskā projekta ''Pārliecinies par datu patiesumu!'' ietvaros.
Apmācību programma:
14. martā, no plkst. 12.30 līdz 14;
''Attēli un video (sociālajos) medijos: kā kļūt profesionālim to izvērtēšanā?", vadīs komunikācijas zinātnes doktore un medijpratības eksperte Klinta Ločmele.
Nodarbības ietvaros tiks aplūkoti gadījumi, kuros ir notikusi manipulācija ar attēliem un video, kā arī sniegti ieteikumi, lai vērtējot tradicionālajos un sociālajos medijos publicētās ziņas un vizuālos materiālus, pārliecinātos par ziņu patiesumu. Mācību dalībniekiem būs iespēja uzzināt kā atpazīt viltus ziņas un kā nekļūt par vienu no tiem, kas sociālajos medijos dalās ar maldinošiem un nepatiesiem ierakstiem. Tāpat uzmanība tiks pievērsta influenceru darbībai, ekrānlaikam, kā arī bērnu un vecāku priekšstatiem par vēlamo rīcību sociālajos medijos.
17. martā, no plkst. 17.30 līdz 19;
''Influenceru ietekme. Sociālās vides mārketings - tā plusi, mīnusi un nākotne.''
Vadīs aktrise, radio SWH balss /personība, ''BM Production'' uzņēmuma vadītāja un influencere Ieva Florence - Vīksne.
19. martā, no plkst. 17.30 līdz 19.30;
Noslēguma lekciju vadīs Ventspils Digitālā centra pasniedzējas Arnita Vaitkus un Dace Bergmane, būs aktivitātes un radoši uzdevumi jauniešiem un vecākiem vai vecvecākiem.
Interesenti aicinātie pieteikties elektroniski šeit: www.ej.uz/medijpartiba-vdc
Dalība nodarbībās ir bez maksas, vietu skaits ierobežots.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: