Valsts policija Ventspilī uz aizdomu pamata par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu un realizāciju aizturēja sievieti, par kuras darbībām uzsākts arī kriminālprocess.

Šā gada maijā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas konstatēja, ka kāda ventspilniece izgatavo, glabā un realizē alkoholiskos dzērienus. Valsts policijā par nelegālo alkoholisko dzērienu izgatavošanas un glabāšanas faktu tika uzsākta administratīvā lietvedība, savukārt par realizāciju – kriminālprocess, kura izmeklēšana jau ir pabeigta un tas nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Sievietes īpašumā Ventspilī tika izņemti aptuveni seši litri nelikumīgā alkohola un trīs 10 litru tilpumu spaiņi ar brāgu, par ko Valsts policijā tika uzsākta administratīvā lietvedība. Tāpat sievietes īpašumā atrada arī alkoholisko dzērienu izgatavošanas rīku. Aizdomās turētā sieviete iepriekš nav sodīta un savu vainu atzīst. Sievietei par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu un glabāšanu tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols un uzlikts naudas sods – 400 eiro.

Savukārt par alkoholiskā dzēriena tirgošanu tika uzsākts kriminālprocess par nelegāli izgatavotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus, realizāciju. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Ziņot par nelikumībām var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē). Ziņot var arī, vēršoties policijas iecirknī un vēl viena iespēja ir Valsts policijas mājaslapā (www.vp.gov.lv) atzīmēt kartē to vietu vai ailītē ierakstot precīzu adresi, kurā pēc jūsu informācijas notiek nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecība.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    Pilsēta 23.10.2019, 15:36:43

    Un atkal valsts apspiež un visādi iznīcina mazo uzņēmēju.

  • -1
    Bormentāls II 23.10.2019, 15:58:01

    Redz,kā notiek-kas dara labu darbu,rūpējoties,lai cilvēki varētu iegādāties dzērienu par normālu cenu un jebkurā laikā,tiek pataisīts par noziedznieku un bezmaz vai iebāzts cietumā...
    Un to dara Laupītājs Nr.1-Latvijas valsts.

  • 0
    Kriska 23.10.2019, 21:55:07

    Vai likumi valstī ir izmainījušies? Pavisam nesen kandžas aparāts stāvēja veikalā pārdošanai. (Kurzemes sēklas).

  • 0
    Tīģeris 23.10.2019, 22:28:00

    Tāpēc nevajag ar sīkumiem krāmēties ,nozags Valstij miljonus ,ne sodīs ne cietumā liks

  • 0
    Arogidēns 25.10.2019, 10:31:43

    Gan pašiem viss nāks atpakaļ, visi tur fīrējas kā nu kurš grib, pohuj galīgi (pagaidām)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: