Valsts policija kādā augusta dienā saņemta informācija par to, ka kāds vīrietis dodoties pie bijušās dzīvesbiedres ar nazi rokās, draudēja viņu nogalināt. Vīrietis notikuma vietā tika aizturēts un Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess, kura izmeklēšana jau ir pabeigta un tas nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Augusta beigās Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 132. panta – par draudiem izdarīt slepkavību. Izmeklēšanā noskaidrots, ka 1982. gadā dzimis vīrietis telefoniski izteica draudus savai bijušajai dzīvesbiedrei un vairākkārt viņai zvanījis. Vīrietis 18. augustā dažas minūtes pirms pusnakts, paņemot nazi, devās uz sievietes dzīvesvietu, taču viņa, pa logu viņu ieraugot, no dzīvesvietas izgāja, informējot par situāciju Ventspils pilsētas pašvaldības policiju. Vīrietis, nesastapdams sievieti dzīvesvietā, atstāja tur nazi un pats devās prom, taču ārā jau viņu sagaidīja un aizturēja Ventspils pilsētas pašvaldības policijas amatpersonas.

Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem. Tāpat jāpiemin, ka konflikts ar bijušo draudzeni viņam ir bijis vairākkārt, galvenokārt, atrodoties alkohola reibumā. Vīrietim ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziegumu soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Soda apmēru noteiks tiesa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: