Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī laika posmā no 1. aprīļa līdz 31. jūlijam reģistrētas 18 velosipēdu zādzības. Pilsētā izdarītas 16 velosipēdu zādzības, savukārt pa vienai velosipēda zādzībai Popes pagastā un Piltenē.

Pilsētā desmit zādzības notikušas Ventas kreisajā krastā, savukārt sešas – Ventas labajā krastā, Pārventā.

Sešos gadījumos velosipēdi nozagti tirdzniecību vietu ārpusē, trijos gadījumos pie daudzdzīvokļu ēkām, divos gadījumos no privātmāju pagalmiem, divos gadījumos no velosipēdu novietnēm pie izglītības iestādēm. Tikai piecos gadījumos nozagtie velosipēdi zādzības brīdī bija saslēgti ar drošības atslēgu.

Valsts policijai ir izdevies atgūt 11 no 16 nozagtajiem velosipēdiem.

Valsts policija aicina iedzīvotājus reģistrēt savu velosipēdus, kas ir izdarāms interneta vietnē https://www.csdd.lv/velosipedu-registracija/vispariga-informacija, velosipēda īpašniekam šajā gadījumā ir iespēja saņemt velosipēda reģistrācijas uzlīmi.

Valsts policija iedzīvotājiem atgādina arī par policijas mājaslapā izvietoto sadaļu ''Atrastās mantas'' http://www.vp.gov.lv/?id=737, kurā atrodama informācija par visām Valsts policijas atrastajām mantām, tai skaitā Ventspilī atrastajām.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    Nah Nahs VI 30.08.2019, 16:10:57

    Viela pārdomām.Vajadzētu veikt aptauju pie velosipēdu tirgotājim,gan jauno,gan lietoto,nemaz tika daudz viņu Ventspilī nav.Un tikai vienu jautājumu uzdot-vai starp pircējiem ir daudz čigānu?
    Jo braucam ar divriteņiem viņi redzami bieži...

  • -1
    Margrieta345 31.08.2019, 15:36:31

    Tā varētu būt-zirgu mūsdienās arvien mazāk paliek.Tad nu jāpārspecializējas.

  • 0
    Jeska 01.09.2019, 06:30:12

    Pilnīgi manās domās! Tie čigāni tie ir vislielākie velosipēdu zagli! Ja viens no simtiem kādreiz pirk veikalā, bet pārējie nozagti. Un kur skatās mūsu policija? Kāpēc nevar (vai negrib?) pārbaudīt visus čigānus kam ir velosipēdi??

  • -3
    yolo 05.09.2019, 14:06:57

    Lai palīdzētu Jums saprast, cik aprobežoti esat, man arī ir retorisks ieteikums- vai mēs varētu uz ielas ķert sievietes tumšās drēbēs un reņķa dārza dīķī pārliecināties vai viņas ir raganas?

  • -2
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 05.09.2019, 13:50:03

    Velosipēdu reģistrācija normatīvos aktos noteiktā kārtība personām ir brīvprātīga un ceļu satiksmē atļauts piedalīties arī ar nereģistrētiem velosipēdiem. Šāda situācija apgrūtina velosipēdu piederības noskaidrošanu, tādēļ aicinām velosipēdu īpašniekus vai lietotājus būt atbildīgiem un neatstāt velosipēdus bez uzraudzības vai droši nepieslēgtus, kā arī noteiktā kārtībā reģistrēt, vai saglabāt pirkuma apliecinošus dokumentus.
    Ikdienā Pašvaldības policija veic preventīvus pasākumus noziedzības, tai skaitā velosipēdu zādzības ierobežošanā.
    Šajā gadā Pašvaldības policija “uz karstām pēdām” ir atklājusi 19 noziedzīgus nodarījumus, aizturot 36 personas aizdomās par kriminālpārkāpuma izdarīšanu.
    Pašvaldības policija aicina jebkuru personu par saskatītiem aizdomīgiem gadījumiem nekavējoši zvanīt Valsts policijai pa tālruni 110 vai Pašvaldības policijai pa tālruņiem 63680808 vai 28680808.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: