Pašvaldības SIA Ventspils reiss informē, ka skolas vecuma bērniem un arī studentiem Ventspils sabiedriskajā transportā ir pieejamas braukšanas maksas atlaides.

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, kā vecākiem, tā arī skolēniem un studentiem aktuāls kļūst jautājums, vai sabiedriskajā transportā tiek nodrošinātas braukšanas maksas atlaides dažādu izglītības iestāžu audzēkņiem. Šī iemesla dēļ Ventspils reiss atgādina par atlaižu veidiem un to apmēru.

Līdzfinansē pašvaldība

Pasažieru kategorijas, kurām pilsētas sabiedriskajā transportā tiek piemērotas braukšanas maksas atlaides, valstī nosaka Ministru kabineta noteikumi nr. 371 Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi. Saskaņā ar tiem pilsētas sabiedrisko transportu bez maksas var izmantot tikai 1. un 2. grupas invalīdi un bērni invalīdi. Lai sabiedriskais transports būtu pieejams, Ventspils dome, kas ir sabiedriskā transporta pakalpojuma pasūtītājs Ventspils pilsētā, papildus noteikusi braukšanas maksas atlaides dažādām pasažieru kategorijām, tostarp arī bērniem, skolēniem un studentiem. Atlaižu piešķiršanas kārtību nosaka Ventspils domes Saistošie noteikumi nr. 5 Par braukšanas maksas atvieglojumiem Ventspils pilsētas nozīmes maršrutos. Braukšanas maksas atlaide tiek piešķirta tiem pasažieriem, kas ir deklarēti Ventspilī un mācās kādā no pilsētas izglītības iestādēm.

Brauciens bez maksas

Atlaidi 100% apmērā Ventspils sabiedriskajā transportā pašvaldība papildus noteikusi 2 pasažieru kategorijām:

1. Bērniem līdz 3 gadu vecumam (ieskaitot), kuriem, iegādājoties vienreizējo braukšanas biļeti, tiek izsniegta bezmaksas jeb tā dēvētā nulles biļete.

2. Vidusskolēniem, kuru deklarētā dzīvesvieta atrodas Ventas labajā krastā (Pārventā), bet mācību iestāde – Ventas kreisajā krastā (pilsētā). Viņiem ar 100% atlaidi jeb bez maksas tiek nodrošināta skolēna mēnešbiļete. Iegādājoties vienreizējo biļeti, atlaide nav spēkā un ir jāmaksā pilna biļetes cena.

Par 90% lētāk

Atlaide 90% apmērā no pilnas biļetes cenas Ventspils pilsētas sabiedriskajā transportā tiek piemērota:

1. Pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem, iegādājoties vienreizējo braukšanas biļeti un pārvietojoties jebkurā pilsētas maršrutā. Biļetes cena ir 7 centi. Vecāki aicināti ņemt vērā, ka saskaņā ar normatīvajiem aktiem topošais pirmklasnieks šo atlaidi var izmantot tikai līdz 31. augustam.

2. Ventspils pilsētā deklarētajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai vai līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, ja tie turpina mācības klātienē vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, koledžā vai augstskolā pilna laika studiju programmā.

3. Pilsētā deklarētajām daudzbērnu ģimenēm (gan vecākiem, gan bērniem), kurās ir 6 vai vairāk bērnu līdz 18 gadu vecumam (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni) vai līdz 24 gadu vecumam (arī aizbildnībā vai aizgādībā esoši bērni), ja tie turpina mācības klātienē vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, koledžā vai ir pilna laika klātienes studējošie augstskolā Ventspilī. Atlaide ir spēkā, iegādājoties mēnešbiļeti.

Atlaide 75% apmērā

Pilsētā deklarētajiem Ventspils vispārējās izglītības iestāžu un profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem, kuri mācās klātienē, pašvaldība piešķīrusi 75% atlaidi mēnešbiļetes iegādei (mēnešbiļetes cena – 8,25 eiro).

Par puscenu

Mēnešbiļeti ar 50% atlaidi (mēnešbiļetes cena – 16,50 eiro) var iegādāties Ventspilī deklarēto daudzbērnu ģimeņu vecāki, kuru ģimenē ir 3–5 nepilngadīgi bērni (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni) vai bērni vecumā līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai (arī aizbildnībā vai aizgādībā esoši bērni), ja tie turpina mācības klātienē vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, koledžā vai ir pilna laika klātienes studējošie augstskolā Ventspilī.

Kā saņemt atlaidi?

Dokumentus, kas dod tiesības iegādāties mēnešbiļeti ar atlaidi, izsniedz mācību iestāde vai Sociālais dienests. Tā kā pilsētā uzsākta pāreja uz elektroniskajām mēnešbiļetēm, papildus nepieciešams brīvā formā rakstīts iesniegums mēnešbiļetes izgatavošanai un foto digitālā formātā. Nepieciešamos dokumentus (iesniegumu un foto) var sūtīt uz e-pastu andris.otto@ventspils.lv vai nodot Ventspils autoostas kasē. Mācību iestādes vai Sociālā dienesta izsniegtā izziņa jāuzrāda autoostas kasē biļetes iegādes brīdī.

Lētāka vienreizējā braukšanas biļete

Jāpiemin, ka Ventspils reiss ir noslēdzis vienošanos ar Ventspils novada domi par papildu atlaižu piešķiršanu pilsētas maršrutos nr. 1, nr. 9, nr. 11, nr. 12 un nr. 13 (maršruti, kas iziet ārpus pilsētas teritorijas). Šajos maršrutos papildus valsts noteiktajām atlaidēm bez maksas var braukt, uzrādot arī bāreņa vai politiski represētās personas apliecību. Savukārt daudzbērnu ģimeņu, kurās aug 3 vai vairāk bērnu vecumā līdz 18 gadiem, kā arī pilngadīgas personas, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ja tās iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību, bērniem (jauniešiem) vienreizējās biļetes iegādei tiek piešķirta atlaide 90% apmērā, bet vecākiem – 50% apmērā, uzrādot 3+Ģimenes karti.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • 0
    žurka 29.08.2019, 10:42:47

    Bildē mikriņš. Skolas vecuma bērniem - var iegādāties mēnešbiļeti uz 22.mikriņu? Jeb tas tā kā neskaitās sabiedriskais transports, un kā līdz šim - no 7 gadu vecuma par pilnu cenu?

  • 0
    Margrieta345 29.08.2019, 17:18:05

    Tad vidusskolēns no pilsētas uz Pārventu (3.vsk.) mācīties braukt varēs tikai par pilnu maksu?

  • 0
    ramtairidi 29.08.2019, 21:18:34

    Bērnudārzniekiem un vidusskolēniem ir atlaides bet skolēni līdz 9 klasei brauc pa pilnu maksu ????

  • -2
    Ventspilsreiss 30.08.2019, 16:27:40

    Rakstam pievienotajam attēlam ir tika ilustratīva nozīme, un tas, ka attēlā redzams mazas ietilpības autobuss nenozīmē, ka tas apkalpo tikai maršrutu Nr. 22, jo mazas ietilpības autobusi kursē visos sabiedriskā transporta maršrutos.
    Tā kā maršrutos no Nr. 20 līdz Nr. 23 maksa par vienreizējo braukšanas biļeti ir lielāka (0.75 vai 0.90 EUR) nekā tā ir maršrutos no Nr.1 līdz
    Nr. 13 (0.60 EUR), arī mēnešbiļetes cena būtu salīdzinoši dārgāka, tāpēc arī parastās mēnešbiļetes maršrutos no Nr.20 līdz nr.23 nav derīgas, taču jau no 1.aprīļa pilsētas sabiedriskajā transportā ir ieviestas un darbojas universālās braucienu skaita biļetes 10, 20, 40 un 60 braucieniem, kuras var izmantot visos autobusu maršrutos, tai skaitā arī maršrutos Nr. 20; 21; 22 un 23.

  • -3
    Ventspilsreiss 30.08.2019, 16:28:45

    Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieskaitot jebkurā Ventspils sabiedriskā transporta maršrutā vienreizējās braukšanas biļetes cena ir 0.07 EUR. Uzsākot mācības, jebkuram (Deklarētam Ventspils pilsētā) skolēnam nepieciešamības gadījumā iespējams iegādāties mēnešbiļeti ar 75% atlaidi, kas derīga maršrutos no Nr.1 līdz Nr.13 pilsētas administratīvās teritorijas robežās. Izņēmums ir vidusskolēni, kas deklarēti Pārventā un mācās vidusskolās, kas atrodas Ventas pretējā krastā (Centra pusē). Šajā gadījumā, mēnešbiļetei tiek piešķirta atlaide 100% apmērā. Jāpiemin, ka šobrīd, pasūtot elektronisko braukšanas karti, to iespējams papildināt ar vairāku tipu biļetēm tā, lai tā vienlaikus kalpotu gan kā mēnešbiļete, gan universālā braucienu skaita biļete.

  • 0
    Nah Nahs VI 30.08.2019, 16:33:11

    (Gan ar skolēnu pārvadāšanu nesaistīts jautājums)
    Ja reiz ievieš elektronisko mēnešbiļeti,tad tikai loģiski būtu,ja to varētu aktivizēt un lietot 1 mēnesi ilgi no pirmās aktivizēšanas reizes-jebkuras mēneša dienas,nevis kā līdz šim - no 1.līdz 10.datumam.

  • 0
    Nka 31.08.2019, 13:44:08

    Kautkada putra.. Dels 18 gadi,iestajas tehnikuma(pilseta),dzivo parventa.Kadas atlaides vinam pienakas?

  • 0
    Nka 31.08.2019, 13:47:04

    Korektak butu,ka atlaides tiek piemerotas tikai autobusiem,nevis ta sauktajiem mikriniem.

  • -1
    Ventspilsreiss 31.08.2019, 23:16:48

    Atbilde Nka
    Pilsētā (tātad arī Pārventā) deklarētajiem Ventspils profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem, kuri mācās klātienē, pašvaldība piešķīrusi 75% atlaidi mēnešbiļetes iegādei (mēnešbiļetes cena – 8,25 eiro).
    Atlaides ir spēkā autobusu maršrutos no Nr. 1 līdz Nr. 13 pilsētas robežās un nav spēkā maršrutos no Nr. 20 līdz Nr. 23 jeb tā sauktajos "mikriņos".

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: