Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas kriminālvajāšanas uzsākšanai nodeva kriminālprocesu par zādzību – vīrietis no sava kaimiņa dzīvokļa nozadzis naudu un tajā pašā dienā pa karstām pēdām tika aizturēts.

Šā gada maija beigās Ventspils iecirknī tika saņemta informācija par to, ka no kāda dzīvokļa nozagta nauda – aptuveni 225 eiro. Tajā pašā dienā uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts vīrietis, pie kura arī tika atrasta gandrīz visa nauda. Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī.

Noskaidrots, ka vīrietis dzīvo tajā pašā mājā, kurā dzīvo arī cietušais un sava kaimiņa dzīvoklī iepriekš jau bija viesojies, tāpat viņš labi zināja, kur kaimiņš glabā naudu. Nozieguma izdarīšanas dienā iespējamā vainīgā persona dzīvoklī iekļuva caur atvērtu logu un nozaga naudu, kura atradās somā uz skapja.

Aizdomās turētais ja iepriekš ir sodīts un savu vainu atzīst. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Valsts policija savukārt atgādina, ka arī vēdināšanas režīmā atstāti logi un balkonu durvis ievērojami atvieglo zagļu iekļūšanu mājoklī. Jāņem vērā, ka zagļi mēdz iekļūt mājokļos ne tikai pa atvērtiem pirmo stāvu logiem, bet, izmantojot balkonus, arī pa otro un trešo stāvu logiem. Šajā gadījumā zaglis iekļuvis dzīvoklī pa pirmā stāva logu.

Jāpiebilst, ka durvis un logi ir jāver un jāslēdz ciet ne tikai mājokļiem, bet arī transportlīdzekļiem – šonedēļ Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Ventspilī no neaizslēgta transportlīdzekļa ir nozagts naudas maks ar dokumentiem. Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Maruse K. 13.06.2019, 17:35:54

    Re,kruķu auto jaunajās krāsās!
    Bet tām ir vēl kāda nozīme:
    https://thumbs.dreamstime.com/z/down-syndrome-medvetenhetband-66837364.jpg

  • 0
    Johny Bannis 14.06.2019, 01:57:37

    Viņi saka , ka mums pašiemir jāsargā- jāver ciet logi, jāsaslēdz velosipēdi... Bet priekš kam tad ir viņi? Varbūt vēl sākt bruņoties?

  • 0
    Nif nifs 14.06.2019, 10:47:13

    Nuja, vienkāršāk taču ir katrai personai pielikt policistu, nevis aizslēgt durvis :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: