Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palātā šodien apelācijas kārtībā plānots skatīt lietu par 2006.gada nogalē Ventspilī pastrādātu Dzelzceļa policijas inspektora slepkavību, kurā apsūdzēts Aigo Pilenieks.

Dzelzceļa policijas inspektors mantkārīgā nolūkā tika noslepkavots 2006.gada novembra sākumā dzīvoklī Saules ielā. Slepkavības mērķis bija iegūt inspektora automašīnu "Volvo". Apsūdzētais vīrietis jau agrāk ir sodīts par zādzībām un laupīšanām.

 

Izskatot lietu pirmajā instancē, Kurzemes apgabaltiesa 2008.gada 12. jūnijā Pileniekam piesprieda 15 gadu un viena mēneša cietumsodu, kā arī mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz diviem gadiem, uz trim gadiem atņemot autovadītāja tiesības.

 

No Pilenieka par labu cietušajai - nogalinātā policijas inspektora atraitnei - piedzina materiālo kompensāciju 861 lata apmērā par apbedīšanas izdevumiem, 150 latu apmērā par advokāta pakalpojumiem, 80 latus mēnesī nepilngadīga bērna aprūpes izdevumu segšanai līdz viņa pilngadības sasniegšanai, kā arī 20 000 latu morālā kaitējuma kompensāciju.

 

Tomēr apsūdzētais un viņa advokāts uzskatīja, ka pirmās instances tiesa nav vispusīgi, pilnīgi un objektīvi novērtējusi pierādījumus, tāpēc lietā tika iesniegtas apelācijas sūdzības, lūdzot taisīt jaunu, attaisnojošu spriedumu.

 

AT Krimināllietu tiesu palāta šo lietu divas reizes bija plānojusi skatīt jau 2009.gadā, taču abas sēdes nācās atlikt, jo pirmajā reizē uz lietas izskatīšanu neieradās apsūdzētā aizstāvis, bet otrajā radās nepieciešamība uzaicināt lieciniekus.

 

Pilenieks apsūdzēts pēc Krimināllikuma (KL) 117.panta 6.punkta - par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu. Šis likuma pants paredz sodu - mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un policijas kontroli līdz trim gadiem, konfiscējot mantu. Tāpat Pilenieks apsūdzēts pēc KL 274.panta 1.daļas par dokumenta, zīmoga un spiedoga nolaupīšanu un iznīcināšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: