Volejbola klubs Ventspils tikai savu kļūdu dēļ izlaiž uzvaru pret čempionāta līderi Kuldīgas NSS komandu, piekāpjoties tai ar 2:3 (25:13, 27:29, 26:28, 25:22, 11:15).

Tomēr mūsu volejbolisti nopelnīja vienu punktu par zaudējumu piecu setu cīņā (uzvarētājiem tiek divi), kas čempionāta kopvērtējumā ļāva pietuvoties piektās un ceturtās vietas īpašniecēm SK RTU–UPS un VK Ozolnieki. Ventspilnieki no minētājām vienībām atpaliek tikai par vienu punktu un jau 23. janvārī plkst. 14 būs iespēja apsteigt konkurentus, jo Pārventas sporta hallē gaidāma cīņa tieši ar Ozolnieku vienību.

Neskatoties uz zaudējumu, pozitīvi, ka ventspilnieki visās aizvadītajās otrā apļa spēlēs guvuši kaut vienu punktu: zaudējums ar 2:3 Valgundei (2. vieta čempionāta kopvērtējumā), uzvara ar 3:1 pār Balviem (7. vieta) un zaudējums ar 2:3 līderiem Kuldīgai.

VK Ventspils libero Māris Bite uzskata, ka komandai vajadzējis uzvarēt, bet izšķirošos brīžos jaunākajiem spēlētājiem notrīcējušas rokas, kas liecina par pieredzes trūkumu šādās nervozās setu galotnēs. «Pirmo setu uzvarējām, pateicoties sekmīgām spēcīgajām gremdservēm, kā arī pārējie spēles komponenti bija līmenī. Otrajā un trešajā setā tika pieļautas daudzas kļūdas servēs, kas bija viens no zaudējuma iemesliem. Tāpat arī setu galotnēs mums bija vairākas mačbumbas, kuras nespējām realizēt, jo neveiksmīgi nospēlēja mūsu uzbrucēji pie tīkla. Ceturto setu aizvadījām kaut cik normāli un spējām uzvarēt, mača iznākuma noskaidrošanu atstājot uz piekto setu. Tajā līdz rezultātam 7:7 viss bija normāli, bet tad notika kaut kāds vājprāts un mūsu spēle sabruka. Kopumā rezultātam bija jābūt 3:0 par labu mums, bet zaudējām savu muļķīgo kļūdu un nepieredzējušo spēlētāju nepareizu lēmumu pieņemšanas dēļ. Liels mīnuss, ka mums trūkst tīkla vidus kontroles no pirmā tempa puses.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: