Ventspils tiesā šodien izskata krimināllietu, kurā par neslavas celšanu savstarpēji vēršas SC pārstāve Alīna Rugine un Ventspils domniece Jeļena Garbuzova.

Lietas iztiesāšana pērn oktobrī tika atlikta, jo Garbuzovas advokātam bija jāpiedalās citā tiesas sēdē, informēja Ventspils tiesas tiesneša palīdze Krista Čodere.

Jau informējām, ka saistībā ar publikācijām Ventspilī iznākošajā bezmaksas izdevumā "Pričal" Ventspils tiesā ir iesniegtas divas prasības, kas tiks izskatītas vienā kriminālprocesā.

Pirmā pret Garbuzovu tiesā vērsās Rugine. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 157.panta 1.daļas par apzināti nepatiesu, otru personu apkaunojošu izdomājumu tīšu izplatīšanu iespiestā vai citādā veidā pavairotā sacerējumā, kā arī mutvārdos, ja tā izdarīta publiski.

Savukārt Garbuzova pret Rugini iesniegusi sūdzību pēc Krimināllikuma 157.panta 2.daļas par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī.

Kā skaidroja Garbuzova, pret Rugini viņa vēršas tiesā izteikumu par viņu Ventspilī iznākošajā izdevumā "Pričal" dēļ. Šie izteikumi publicēti pēc tam, kad jau bija zināms, ka toreiz vēl SDP "Saskaņa" biedre Garbuzova 10.Saeimas vēlēšanas kandidēs no cita politiskā spēka - partijas "Tautas kontrole" - saraksta.

Rugine par Garbuzovu izdevumā  2010.gada 13.septembrī paudusi šādu viedokli: "Pēc tam, kad sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" vadība, atbildot uz Jeļenas Garbuzovas lūgumu palīdzēt kļūt par Saeimas deputāti, rekomendēja viņai iesākumā izpildīt savus solījumus, kas tika doti ventspilniekiem, kuri ievēlēja Jeļenu Ventspils domē, viņa aizgāja uz partiju "Tautas kontrole". Bet iepriekš viņa nosūtīja desmit cilvēkiem vēstuli, apgalvojot, ka "Saskaņas centra" deputātu kandidātu sarakstā iekļauti tikai tie, "kas aizveda uz Rīgu aploksnes ar summu vēlēšanām".

Tā kā šīs vēstules pirmējo saņēmēju vidū tikai es viena balotējos uz Saeimu no Ventspils, manī un manos biedros klajais apmelojums sākumā izsauca šoku: pat briesmīgākajā murgā nevarēja mālēties, ka pilsētā, kur es visu dzīvi droši skatos cilvēkiem acīs, mīt kāds, kas var mani turēt aizdomās par kukuļošanu. Nedaudz nomierinājusies, es sapratu, ka Jeļenas barbariskie meli riesušies, sabrūkot cerībām piepildīt savas ambīcijas. Es piedāvāju viņai uzrakstīt šiem pašiem 10 adresātiem jaunu vēstuli ar apmelojumu atsaukumu un atvainošanos man. Garbuzova atteicās, tādējādi piespiežot mani aizstāvēt savu godu un cieņu tiesas ceļā."

Lai gan Garbuzova 10.Saeimas vēlēšanas startēja no partijas "Tautas kontrole" saraksta, pagaidām viņa neplāno iestāties šajā partijā un Ventspils domē darbosies kā neatkarīga deputāte. Tomēr Garbuzova ir viena no dibinātājām un valdes locekle nesen Ventspilī izveidotajā sabiedriskajā organizācijā "Dzīvojamo māju īrnieku un dzīvokļu īpašnieku asociācija "Tautas kontrole"".

Garbuzova nesen izstājās no SDP "Saskaņa" un vērsās ar sūdzību arī pret SC līderi Jāni Urbanoviču par neslavas celšanu masu plašsaziņas līdzeklī - tajā pašā bezmaksas izdevumā "Pričal". Tomēr Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī pieņemts lēmums par atteikumu ierosināt krimināllietu pret Urbanoviču. Atteikums ierosināt krimināllietu pieņemts, jo nav konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs, informēja policijā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: