Šodien plkst.19:00 Kultūras centra Mazajā zālē notiks Ventspils Mūzikas vidusskolas organizētais Džeza foajē.

Šoreiz viesosies populārais un atraktīvais džeza kvintets Silvesteri Orkesteri -  Renars Lācis (saksofons), Kārlis Vanags (saksofons, EWI, flauta), Ritvars Garoza (taustiņinstrumenti), Toms Poišs (basģitāra un kontrabass) un Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti). Koncerta programmā Jazz ABC skanēs stilistiski dažāda mūzika, sākot no džeza pirmsākumiem līdz mūsdienām, no džeza mūzikas standartiem līdz oriģinālmūzika.

Grupas jaunrades vērtība slēpjas tās dalībnieku Ritvara Garozas un Kārļa Vanaga oriģinālsacerējumos, kas pamatā rakstīti grupas sastāvam, taču būtiskākā kvinteta jaunrades tendence ir oriģinalitāte un individuālas specifikas meklējumi visos mūzikas parametros - ritmiskās niansēs, tembrālās kombinācijās, sakausējot elektronisko un akustisko instrumentu skanējumu harmoniskajā valodā, kā arī formas uzbūvē. Stilistikā sapludināti klasiskā džeza, fusion un akadēmiskās mūzikas elementi.  Šis nekomerciālais mākslas žanrs, kas līdz šim Latvijā nav bijis pamanāmi pārstāvēts, ieguvis atzinību tieši pateicoties Silvesteri Orkesteri darbībai.

Otrs būtiskākais kvinteta darbības aspekts ir džeza mūzikas popularizēšana Latvijā- sabiedrības izglītošana un profesionāls atbalsts jauno talantu attīstībā. Tādēļ arī izveidota Valsts akreditēta ritmiskās mūzikas apmācības sistēma, tostarp kvintets regulāri viesojas Latvijas mūzikas vidusskolās.

Ieeja koncertā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: