Pagājušās nedēļas piektdienā, kā arī nedēļas nogalē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma 37 izsaukumus, no kuriem vairāki bija Ventspils pilsētā un novadā.

Piektdien plkst. 13.32 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Bērzu ielu Piltenē, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamās mājas jumts un dūmvads 12m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts nepilnu divu stundu laikā.

Savukārt Zlēku ielā Piltenē dega neapsaimniekotas ēkas pamatnes stabs 0,5m2 platībā, bet Saules ielā Ventspilī – bez uzraudzības atstāts ēdiens. Aizvadītajās dienās saņemti vairāki izsaukumi par nepareizu apkures sistēmas ekspluatāciju un sodrēju degšanu, un viens no tiem bija uz Piltenes ielu Ventspilī.

Pēdējās trīs dienās Kurzemē reģistrēti 17 kūlas ugunsgrēki ar kopējo degšanas platību apmēram 2,4 hektāri, bet visā Latvijā aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 291 izsaukumu (213 uz ugunsgrēku dzēšanu, 43 uz glābšanas darbiem, bet 35 bija maldinājumi).

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: