Turpinot projekta “Ventspils Augstskolas STEM mācību programmu modernizācija” īstenošanu, ir iegādātas vairākas iekārtas, kas tiks izmantotas Informācijas tehnoloģiju fakultātes bakalaura un maģistra studiju programmās “Elektronika”, kā arī profesionālajā bakalaura studiju programmā “Kuģu navigācijas elektronika”.

Projekta ietvaros tika iegādāts programmvadāmā radio raiduztvērēju platformu komplekts, kas sniedz iespēju inženierzinātņu studentiem apgūt jaunākos telekomunikācijās izmantotos tehnoloģiskos risinājumus. Komplekts sastāv no 14 programmvadāmā radio raiduztvērējiem. Šos uztvērējus ir iespējams izmantot individuāli, kā arī saslēgt tīklā, lai nodrošinātu iespēju studentiem veikt praktiskus eksperimentus antenu virziendarbības formēšanā un antenu virziendarbību diagrammu optimizācijā. Lai paplašinātu šī komplekta funkcionalitāti, tika iepirktas vēl arī citas tehnoloģijas.

Pateicoties projekta finansējumam, tika modernizēts arī iegulto sistēmu un bezvadu sakaru iekārtu izstrādes apgūšanai nepieciešamais aprīkojums, kas nodrošina iespēju studentiem izmantot mūsdienu tehnoloģijas un pilnvērtīgi sagatavoties darba tirgus vajadzībām.

Lai nodrošinātu visus Informāciju tehnoloģiju fakultātes studentus ar praktisku projektu realizācijai nepieciešamo aprīkojumu, projekta ietvaros tika iegādāts arī 3D printeris un ultravioletā starojuma eksponēšanas iekārta. Studentiem būs pieejami arī četri lodēšanas tvaiku atsūkšanas iekārtu komplekti, kas tiks uzstādīti jaunajā Informācijas tehnoloģiju fakultātes studentu praktisko darbu telpā, kura atradīsies augstskolas B korpusā.

Kopējās projekta izmaksas ir 1 773 671 eiro, no tām 1 507 620,35 eiro ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums, pārējās projekta izmaksas – valsts budžeta finansējums. Projekts tiks īstenots no 2017. gada 1. novembra līdz 2020. gada 31. decembrim.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    norge 08.04.2018, 12:19:39

    nu nenormali cenas saceltas ,3D printeris un ultravioletā starojuma eksponēšanas iekārta. makimum 100000 euro maksa ,tik pat maksimali maksa ari četri lodēšanas tvaiku atsūkšanas iekārtu komplekti, , tad rodas jautajums kur paliek parpalikums , un vel labak butu ja VB publiskotu pa vienibam iepirkumu nosaukumus un cenas par kadam ieperk

  • 0
    Nah Nahs. 08.04.2018, 15:41:43

    Nauda no Eiropas Reģionālā attīstības fonda un no valsts.
    Tad jau lembergistiem nav ar ko palielīties?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: