Kā vēsta Islandes mediji un portāls nekropole.info, Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā 22. septembrī noslepkavota ventspilniece Sanita Brauna. Aizdomās par noziegumu aizturēts kāds patvēruma meklētājs no Jemenas.

Sieviete pirms 7 gadiem sākusi strādāt ārzemēs, pēdējo gadu dzīvoja un strādāja Islandē – dzīvojamo ēku apkopšanas uzņēmumā par apkopēju.

Īrējusi dzīvokli kopā ar vēl divām personām – kādu vietējo jaunieti un neidentificētu ārvalstnieci. Bērni palikuši Latvijā un neviens cits no ģimenes locekļiem nav dzīvojis Islandē.

Apkārtējie raksturojuši Sanitu kā ļoti klusu, pieklājīgu un atsaucīgu, tāpat dzīvoklī nav bijuši dzirdami strīdi vai citi trokšņi līdz pat šim migranta uzbrukumam.

22. septembra vakarā kaimiņi bija izdzirdējuši troksni un saucienus pēc palīdzības, tāpēc izsaukuši policiju. Tā samērā ātri ieradusies, taču sievietes dzīvību izglābt nav izdevies, viņas nāve konstatēta vietējā slimnīcā.

Policija aizturējusi ar asinīm notriepto vīrieti, kurš pretojies policijai, kā arī kā liecinieku - 20 gadus veco Sanitas kaimiņu, kurš dzīvojis blakus istabā.

Lasi vēl