No 16. līdz 22. septembrim Latvijā, tostarp arī Ventspilī, ar plašu tematisko aktivitāšu programmu norisinājās Eiropas Mobilitātes nedēļa, kuras sauklis šogad bija – Pārvietojies gudrāk, dzīvo labāk!, tādējādi mudinot iedzīvotājus uz pārdomātāku, gudrāku un videi draudzīgāku pārvietošanos.

Mobilitātes nedēļu un vairākas tās laikā organizētās aktivitātes atbalstīja arī pašvaldības SIA Ventspils reiss. Aizvadītās darba nedēļas izskaņā, 22. septembrī, Ventspils reiss saviem pasažieriem nodrošināja ne tikai drošu un komfortablu pārvietošanos sabiedriskajā transportā, kā tas ierasts ik dienas, bet atsevišķos pilsētas maršrutos arī muzikālu pārsteigumu, tostarp maršrutā nr. 8 Centrs–Staldzene. Par muzikālo baudījumu visa ceļa garumā gādāja Ventspils Mūzikas vidusskolas skolēnu koris Nošu planētas ar diriģentēm Rudīti Tālbergu un Anitru Niedri priekšgalā. Izvēloties pārvietoties ar sabiedrisko transportu, Ventspils reiss ikvienam sniedza iespēju baudīt kultūras pasākumu, sniegt savu pienesumu rūpēs par vidi un gūt patīkamas emocijas.

Savukārt otrdien, 19. septembrī, vairāki uzņēmuma darbinieki, spītējot stiprajām lietavām un vējam, iesaistījās Mobilitātes nedēļas akcijā Ar velo uz darbu, tādējādi ceļu gan uz darbu, gan arī mājup mērojot ar velosipēdu.

Eiropas Mobilitātes nedēļa ir Eiropas Komisijas iniciēta sabiedrības informēšanas kampaņa, kuras mērķis ir aicināt cilvēkus dažādot pārvietošanās veidus, kā arī mudināt ikdienā pārvietoties ar velosipēdu un kājām, lai risinātu ES iedzīvotājiem aktuālas problēmas, kā, piemēram, mazinātu satiksmes sastrēgumus un atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apjomu pilsētās, kā arī uzlabotu dzīves un apkārtējās vides kvalitāti.

Aicinājumu izmantot sabiedrisko transportu Mūzikas vidusskolas koris Nošu planētas pauda caur dziesmu.

Ventspils reisa autobusā, kas kursē pilsētas maršrutā Centrs–Staldzene, pasažierus sagaidīja muzikāls pārsteigums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: