Svētdien 19. jūnijā ceļa posmā Ventspils-Dundaga 9. kilometrā kāds ventspilnieks 100 metrus no ceļa atklājis šausminošu skatu.

Vīrietis regulāri brauc uz to vietu pastaigāt ar saviem suņiem. Dodoties kārtējā pastaigā pa mežu suņi uzgājuši veselu kaudzi ar mirušiem mājputniem, kas bija paslēpti zem žagaru čupas. Aculiecinieks pēdējo reizi tur bija ceturdienas vakarā un tad beigtie putni tur nebija, tātad tie tika tur izmesti piektdien, vai sestdien. Vīrietis stāsta, ka skats tur ir diezgan šausminošs un nesaprot, kā kaut ko tādu vispār var izdarīt. Pastāv arī iespēja, ka putni ir slimi. Vardarbīgas nāves pazīmes uz putniem neesot. Apmēram tur ir 20 miruši putni.

Pārtikas un veterinārā dienesta Ziemeļkurzemes pārvaldes vadītājs Ivars Koloda paskaidroja, ka par šādu atradumu būtu jāziņo attiecīgajai pašvaldībai – šajā gadījumā Tārgales pagasta padomei. Tālāk jau pašvaldība risinās problēmu, arī dzīvnieku ķermeņu savākšanu. Tārgales pagasta pārvaldniekam Mārcim Laksbergam gan neviens par šo atradumu līdz šim nebija ziņojis. Laksbergs, apmeklējot notikuma vietu, noskaidroja, ka beigtās vistas atrodas a/s Latvijas Valsts meži piederošajā teritorijā. Tārgales pašvaldība informēs īpašnieku par atradumu un tālākais atkarīgs no tā rīcības.

Aicinām cilvēkus nepalikt vienaldzīgiem un par dažādiem pārkāpumiem ziņot Ventas Balss portālā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    No malas 20.06.2016, 20:52:51

    100 metrus no ceļa-mežā-tātad nebija atklātā vietā.Kas tur ko uztraukties,meža dzīvnieki pēc laiciņa to visu nokoptu,dabā nekas neiet zudumā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: