Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas medaļniece "Ventspils" nākamsezon plāno piedalīties kādā no turnīriem Eiropas līmenī, informēja klubs.

"Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics atzīmēja, ka komanda nākamsezon plāno startēt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rīkotajā Eiropas kausa izcīņā vai arī jaunizveidotajā FIBA Čempionu līgā.

"Arī nākamsezon spēlēsim Eiropas kausa izcīņā. Kurā, tas šobrīd ir atklāts jautājums. Mums ir garantēta vieta FIBA Eiropas kausa izcīņā, taču prātā paturam arī FIBA Čempionu līgu," atklāja Pleinics.

Šosezon par LBL čempioni pirmo reizi vēsturē kļuva "Valmiera"/"ORDO, kas finālā pārspēja "VEF Rīgu", savukārt ventspilnieki cīņā par bronzas medaļām uzveica "Liepāju"/"Triobet".

"Spēlēšana FIBA Čempionu līgā būs atkarīga no tā, kā izlems "Valmiera"/ORDO. Viņiem kā LBL čempioniem ir pirmā roka. Ja Valmieras komanda atteiksies no šī turnīra, tad otrā roka pieder "VEF Rīgai". Ja šīs abas komandas atsakās no šī turnīra, tad ir mūsu kārta. Skaidrība šajā jautājumā ilgi nebūs jāgaida. Līdz 17.jūnijam klubiem ir jāpasaka sava nostāja attiecībā pret spēlēšanu vai nespēlēšanu šajā turnīrā. Vēlreiz uzsveru, ka "Ventspils" arī nākamsezon spēlēs Eiropā, vien paliek atklāts jautājums - kurā turnīrā," norādīja Pleinics.

"Ventspils" kluba vadība sēdē otrdien tika analizēta aizvadītā sezona, kuras otrā puse tika atzīta par neveiksmīgu. "Kā jau iepriekš biju teicis, tad par pirmo sezonas pusi pretenziju nebija. Toties par otro pusi gan. Viss sliktais, kas varēja notikt, arī notika. Galvenais iemesls sliktajai sezonai otrajā pusē bija spēlētāju atlase. Otro pusi varam formulēt dažādi - tā bija neveiksmīga un izgāzta, taču būtību tas nemaina. Mēs izvirzīto uzdevumu neizpildījām. Turpināsim analizēt, kāpēc tā notika, taču šodien sākam dzīvot nākotnei un ar domām par nākamo sezonu. Nekādu radikālu izmaiņu nav noticis. Visi treneri paliek savā vietā, un arī plāni paliek iepriekšējie. Proti, mums ir jākļūst par LBL čempioniem," uzsvēra "Ventspils" valdes priekšsēdētājs.

"Ventspils" šosezon FIBA Eiropas kausā sasniedza astotdaļfinālu, kur piekāpās Izraēlas vienībai Rišonlecijonas "Maccabi Rand Media".

Jau aptuveni 15 gadus kontinenta divus spēcīgākos basketbola turnīrus organizē Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB), tomēr no pagājušās vasaras kontroli pār šiem turnīriem cenšas atgūt FIBA, kas ķērusies pie ļoti drakoniskas rīcības un piedraudējusi diskvalificēt visu valstu nacionālās izlases, kuru komandas piedalīsies ULEB rīkotajos turnīros - Eirolīgā vai Eiropas kausa izcīņā.

Tiesa, Latvijai šādas sekas nedraud, jo šosezon pirmoreiz kopš 2002./2003.gada sezonas Latvija nebija pārstāvēta Eiropas otrajā spēcīgākajā basketbola turnīrā ULEB Eiropas kausā, kura nākotne līdz ar to pašlaik ir neskaidra.

Dalība šosezon ULEB Eiropas kausā pienācās 2015.gada Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga", tomēr tā jau vasaras sākumā pavēstīja, ka šajā sezonā turnīrā nepiedalīsies. Tāpat rīdzinieku vietu neaizņēma arī "Ventspils".

Savukārt šosezon par valsts čempioni kļuvusī "Valmiera"/ORDO sola jūnijā izlemt, vai nākamajā sezonā startēt kādā no Eirokausu turnīriem.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    es 16.06.2016, 13:25:50

    ''Galvenais iemesls sliktajai sezonai otrajā pusē bija spēlētāju atlase.''

    Komandai ir vajadzīga 12-14 spēlētāju rotācija sezonas garumā (t.i., katrā spēlē kāds paliek ārpus 12 spēlētāju pieteikuma), ņemot vērā, ka LBL komanda spēlē 4 apļus.
    Katrā spēlē ir jāpatērē spēki, pat ja pretiniekos ir LU vai Ogre. Tāpēc katrā spēlē kādam spēlētājam ir jādod atpūta.

  • -1
    Ventiņheiteris 16.06.2016, 16:31:26

    Būtu sākumā vismaz vietējā līmenī normāli piedalījušies un uzvaru čempionātā izcīnījuši, nevis "sagrābušies" n-tos turnīrus un beigās rezultāta nekāda.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: