17. jūnijā Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā noslēdzās JAL FOUNDATION 14. Pasaules bērnu Haiku konkurss 2015-2016. Noslēguma pasākumā tika aicināti piedalīties 33 dalībnieki no Latvijas, tostarp četri Ventspils Jaunrades nama audzēkņi un viena Ventspils 2. vidusskolas audzēkne.

Konkursā no Latvijas piedalījās ap 300 dalībnieku. 33 konkursa laureātu vidū bija arī Ventspils Jaunrades nama skolotājas Ingvildas Knāviņas audzēkņi Leons Pīpiķis, Rafaels Kalniņš, Annika Stalidzāne un Intas Kalniņas audzēkne Lelde Samoviča, kā arī Ventspils 2. vidusskolas Lilijas Sapronovas audzēkne Dana Biktaševa. Dana konkursā iekļuva 10 labāko vidū un saņēma Grad Prix.

Katrā dalībvalstī (vairāk kā 30 dalībvalstis) tiek izraudzīti 10 labākie darbi, kuri pēc tam tiek publicēti konkursa antoloģijā „Pasaules bērnu haikas” un rādīti izklaides programmā avioreisos uz Japānu. Pasaules bērnu Haiku konkursā Latvija piedalās pirmo reizi.

„Priecājos par savas audzēknes panākumiem, viņa ir ļoti talantīga meitene. Uzskatu, ka piedalīšanās šāda līmeņa konkursā ir liela vērtība,” par Danas panākumiem priecājas vizuālās mākslas skolotāja Lilija Sapronova.

Dalībniekiem konkursam bija jāiesniedz viena haika par tēmu „Rīts”. Kopā ar haiku uz tās pašas A4 lapas bija jāuzzīmē zīmējums. ŠEIT var iepazīties ar Latvijas konkursa dalībnieku darbiem!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: