Svētdien, 21.novembrī, Kandavā pirmo reizi notika kartinga sacensības starp Kurzemes reģiona uzņēmumu veidotajām komandām. Sacensībās triumfēja „Ventspils Reiss” uzņēmuma pārstāvji.

Pasākums notika Swedbank kartodromā ar drošiem speciāli cilvēkiem bez pieredzes autosportā paredzētiem īres kartingiem. Sacensībās tika aicināti piedalīties Tukuma, Talsu, Kuldīgas, Ventspils, Liepājas un Saldus rajona uzņēmumu komandas. 

Sacensībām pieteicās sešas komandas – trīs no Ventspils („Ventspils Reiss”, „Sumata” un „Arbo”), „Tukuma Piena” veidotā komanda „Baltais”, Talsu komanda „TalComm” un Saldus novada uzņēmuma „Sinvia KB” komanda „Ruņči”. „Ventspils Reiss” seši komandas dalībnieki (Ainārs Naudiņš, Egils Zībergs, Artūrs Lieģis, Arvis Bernics, Ojārs Ivasks un Guntis Tupiņš) divu stundu laikā veica 193 apļus, otrajā vietā ierindojās „Arbo” ar 192 apļiem, bet trešajā vietā „Sumata” ar 190 apļiem, tādējādi viss pjedestāls šoreiz ventspilniekiem.

Sacensības notika pēc tā saucamās LeMans komandu brauciena sistēmas, kas ir ļoti populāra pasaulē un iegūst arvien lielāku popularitāti arī pie mums Latvijā. Sacensībās komandai tiek piešķirts viens kartings. Katrs no komandas sešiem dalībniekiem ik pēc noteikta laika gluži kā stafetē dodas trasē. Komandas biedru maiņa notiek sacensību laikā boksu celiņā speciāli atvēlētā vietā. Sacensības sastāvēja no divām vienu stundu garām daļām.

Sacensības izvērtās necerēti spraigas. Ja pirmajā stundu garajā daļā „Ventspils Reiss” pārsvars bija neapšaubāms, tad otrajā daļā labāku sniegumu jau demonstrēja „Arbo” un „Sumata”. Uzvarētājs otrajā daļā tika noskaidrots tikai pēdējā aplī, kad cenšoties apdzīt par apli „Ventspils Reiss” pārstāvi, sagriezās „Sumatas” braucējs un „Arbo” izcīnīja uzvaru šajā daļā.

Swedbank kartodroma pārstāvis Uldis Galdiņš atzīmē: „Sacensības izrādījās ļoti spraigas un bija redzams, ka dalībnieki tās tiešām izbauda, bet viņu meistarība mitrajā trasē auga ar katru veikto apli. Pilnīgi noteikti šāda veida sacensības notiks arī nākotnē un ceram, ka mums pievienosies arī citi Kurzemes uzņēmumi.”

Lai piedalītos šādās sacensībās nav nepieciešama iepriekšēja pieredze autosportā, jo īres kartings ir visdemokrātiskākā un sabiedrībai pieejamākā autosporta forma, kur ir sastopami visi autosporta elementi, taču tajā pašā laikā, tas ir ļoti drošs aktīvās atpūtas veids.

Par Swedbank kartodromu

Swedbank kartodroms Kandavā tika atklāts 2008.gada jūnijā. Tas atrodas padomju laikos būvētās kartinga trases vietā, kas savulaik bija Latvijas un PSRS kartinga izlašu bāze. Kartodroma renovācijas projektu izstrādāja pasaulē vadošais autosporta trašu un būvju autors Hermans Tilke. Trase atbilst starptautiskiem standartiem un ir mūsdienīgi aprīkota. Kartodromā ir pieejami vairāk nekā desmit īres karti, kas aprīkoti ar 13 zirgspēku Honda dzinējiem un spēj attīstīt maksimālo ātrumu 85 kilometri stundā. Swedbank kartodroma partneri ir Swedbank, Skonto Būve un Energoremonts Rīga.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: