Prokuratūra Ventspils tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par Latvijas Nacionālās operas un baleta kora mākslinieka, baritona Igora Martaka un viņa sievas Viktorijas slepkavību apsūdzēts kāds vīrietis.

Kā informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, saskaņā ar lēmumu par kriminālprocesa nodošanu tiesai apsūdzētais 2015.gada 6.augusta vakarā aizgāja uz kaimiņu mazdārziņu, kura pagalmā atradās kāds precēts pāris.

Apsūdzētā persona uz personīgu naidīgu attiecību un pēkšņi uzliesmojušo dusmu un naida pamata ar līdzpaņemto bisi iešāva sievietei un vīrietim.

Pēc tam apsūdzētais aizgāja atpakaļ uz savu mazdārziņu un paņēma vēl šaujamieroču munīciju, ar kuru pēc tam atgriezās atpakaļ pie precētā pāra, lai realizētu savu noziedzīgo nodarījumu līdz galam. Abu personu kaimiņš izdarīja vienu šāvienu sievietes krūšu kurvja rajonā, kā arī divus šāvienus vīrieša kakla un galvas rajonā, pēc kā atgriezās atpakaļ savā mazdārziņā.

Apsūdzētais cietušajām personām nodarīja smagus, dzīvībai bīstamus miesas bojājumus, un konkrētajā gadījumā uzreiz pēc to nodarīšanas iestājās sievietes un viņas vīra nāve.

Turklāt apsūdzētā persona iegādājās, glabāja un nēsāja šaujamieroci un šaujamieroča munīciju bez attiecīgas atļaujas.

Jau ziņots, ka 2015.gada 6.augustā dārzu kooperatīvā Tārgales pagastā dārza mājas pagalmā tika atrasti divu cilvēku - 1988.gadā dzimušu vīrieša un sievietes - līķi ar šautām brūcēm. Tās pašas dienas vakarā aizdomās par slepkavību tika aizturēts 1939.gadā dzimis vīrietis, kuram vēlāk piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Lasi vēl