Jaunrades nama jauniešu kora Pumpurs desmit gadu jubileju nācās atlikt jurģu dēļ, tādēļ šoruden kolektīvs svin 10+1.

Kora pirmsākumi meklējami 5. vidusskolā, kur tā diriģente Minjona Rebhūna strādāja par mūzikas skolotāju. Jaunieši ar lielu entuziasmu un darbotiesgribu iesaistījušies jaunajā kolektīvā, un jau pirmajā sezonā notika pirmie koncerti. Mainoties mūzikas izglītības programmai vidusskolās, daudzi audzēkņi vairs šo priekšmetu neizvēlējās, un koris pārgāja Jaunrades nama paspārnē. Tajā iesaistījās jaunieši no citām skolām, arī strādājošie vienaudži, un koris ieguva nosaukumu Pumpurs.

Šis koris, uzskata tā ilggadējā diriģente Minjona Rebhūna, atšķiras ar jauniešu vēlmi ne tikai labi pavadīt brīvo laiku, bet arī nopietni strādāt, lai būtu rezultāts. Dalībnieki rosina diriģentus (trešo gadu ar kolektīvu strādā arī Edgars Zingbergs) izvēlēties arvien sarežģītāku repertuāru. Savā pastāvēšanas laikā koris sadarbojies ar komponistiem Valdi Zilveri, Imantu Mežraupu, Raimondu Paulu, diriģentiem Māri Sirmo, Arvīdu Platperu un, protams, Eduardu Grāvīti, kurš ļoti daudz palīdzējis kolektīva izaugsmē. Pumpurs piedalījies gan skolēnu, gan pieaugušo dziesmu svētkos, arī citos lielos pasākumos, kā Rīgai-800, un, protams, arī pilsētas sarīkojumos.

Pumpuram izveidojušās savas tradīcijas, un viena no tām – kopā ar dziedošajiem draugiem no citām Latvijas pilsētām doties vieskoncertos, toskait uz ārzemēm. Latviju pumpurieši izbraukājuši krustu šķērsu, bijuši daudzviet Eiropā – Čehijā, Moldāvijā, Francijā, Portugālē, Grieķijā, dažās pat vairākkārt. Uzstājoties koncertos, jaunieši tādējādi popularizējuši arī Ventspili, savukārt ārzemēs iegūtie draugi koncertējuši pie mums.

M. Rebhūna šobrīd Pumpura vadības grožus pilnībā atdevusi jaunajam diriģentam Zingbergam, kuru nopietni gatavojusi šim darbam jau divus gadus. Korī šobrīd ir 25 dalībnieki vecumā no 15 līdz 21 gadam. Savukārt pati Rebhūna uzņēmusies bijušo koristu vadību – pēc jauno cilvēku iniciatīvas šopavasar izveidots Dižpumpurs. Arī svētku koncertā, kas notiks rīt plkst. 16 Jaunrades namā, dziedās abi kori, kā arī viņu draugi no vairākiem Rīgas kolektīviem.

Ilggadējās Pumpura diriģentes Minjonas Rebhūnas vadībā koris guvis labus rezultātus.

Foto: Andris Rebhūns    

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: