Par medību biedra nonāvēšanu aiz neuzmanības Ventspils tiesa apsūdzētajam piemērojusi nosacītu cietumsodu.

Tiesa medniekam piesprieda četru gadu nosacītu cietumsodu ar nosacījumu, ja piecu gadu pārbaudes laikā viņš neizdarīs jaunu noziegumu.

Jau ziņojām, ka 28 gadus vecais vīrietis bija apsūdzēts par medību biedra nonāvēšanu aiz neuzmanības un par šaujamieroča un munīcijas nēsāšanu bez attiecīgas atļaujas.

Prokurors prasīja apsūdzēto atzīt par vainīgu pēc Krimināllikuma 123.panta 2.daļas - par nonāvēšanu aiz neuzmanības, ja nonāvēšana izdarīta, rīkojoties ar šaujamieroci, kā arī pēc Krimināllikuma 233.panta 2.daļas - par šaujamieroča un šaujamieroča munīcijas nēsāšanu bez attiecīgas atļaujas.

Traģiskais negadījums notika 2009.gada 29.novembrī Ventspils novada Popes pagastā, kad medību laikā nāvējoši tika ievainots dzinējs.

Kā iepriekš informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons, dzinējs, kurš guva nāvējošo ievainojumu, nebija uzvilcis spilgtas krāsas vesti.

Izdarot mērķtiecīgu šāvienu pa meža zvēru, netika ievērots drošas šaušanas leņķis, kā dēļ dzinējs guva nāvējošu ievainojumu, iepriekš pieļāva policija.

38 gadus vecais dzinējs tika ievainots galvā un mira notikuma vietā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: