Einars Repše, kurš ir viens no biedrības "Latvijas attīstībai" dibinātājiem, ir tikai šīs organizācijas aisberga redzamā daļa, šodien preses konferencē savas prognozes pauda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Lembergs uzskata, ka, tuvojoties nākamajām Saeimas vēlēšanām, kļūs zināmi arī citi politiķi, kuri iesaistīsies šajā organizācijā, tādēļ partijām šī biedrība jāuztver kā ļoti nopietns un vērā ņemams jauns politiskais konkurents.

„Būtu ļoti naivi domāt, ka šāda kompānija - no vienas puses oligarhi, no otras puses polittehnologi - ietu ar tādu, es teiktu, no politikas viedokļa muzejisku aktīvu, kāds ir Einars Repše. Skaidrs, ka pašlaik tas politiskais aisbergs ir netradicionāli neproporcionāls. Augšā ir viens Repše, bet apakšā - tie, kas tur nav redzami. Skaidrs, ka tur ir tagadējie Saeimas deputāti, un mēs varam diezgan viegli iedomāties, kuri tie ir.” norādīja Lembergs.

Vērā ņemami un nopietni spēlētāji, kuri piedalījušies biedrības dibināšanā, pēc Lemberga domām, ir Edgars Jaunups (V) un Dans Titavs.

Tomēr Lembergs norādīja uz kādu, viņaprāt, būtisku aspektu: "Tiem, kas, pateicoties šāda menedžera darbam, kļūst par reāliem politiķiem un Saeimas deputātiem, ar laiku šāds personāžs - politmenedžeris - kļūst par apgrūtinājumu, un viņi cenšas no viņa attālināties. Tā tas ir bijis faktiski visās organizācijās, ja šādu darbu nav veikuši paši politiķi. Pašiem politiķiem šādu darbu veikt ir vairāk nekā nepateicīgi tāpēc, ka tad viņi viegli kļūst par uzbrukuma mērķi."

Ir nodibināta jauna biedrība "Latvijas attīstībai", kuras dibināšanā piedalījies Repše, kā arī uzņēmēji Olafs Berķis un Valerijs Belokoņs, informēja organizācijas dibinātājs Jaunups.

Biedrība izmantos visus nepieciešamos līdzekļus, lai sasniegtu organizācijas izvirzītos mērķus, tāpēc nenoliedz iespēju līdzās biedrībai izveidot arī politisko partiju, sacīja Repše.

Viņš gan piebilda, ka jautājums par partijas dibināšanu nav pirmā aktualitāte.

LETA

Foto: ekonomika.lv


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: