Arī šogad Ventspils Izglītības pārvalde aicina pievienoties akcijai un dāvināt Ventspils izglītības iestādēm grāmatas. Draudzīgā aicinājuma tradīciju 1935. gada 28. janvārī aizsāka Kārlis Ulmanis, dāvinot savai bijušajai skolai grāmatas un aicinot pievienoties arī citus.

Iedzīvotāji tiek aicināti atcerēties par skolām un arī bērnudārziem, un uzdāvināt noderīgu grāmatu vai izglītojošu galda spēli. Ne vienmēr grāmatai jābūt pilnīgi jaunai, bet šo akciju nevajadzētu uztvert kā iespēju iztīrīt mājas grāmatu plauktus no sev nevajadzīgām grāmatām.

Katram dāvinājumam paredzēta arī īpaša uzlīme, kas jaunos lasītājus informēs, ka grāmata saņemta “Draudzīgā aicinājuma” akcijas ietvaros.

Mācību literatūras iegādei skolās Ventspils pašvaldība katru gadu budžetā paredz finanšu līdzekļus, bet ar akcijas palīdzību skolu bibliotēkas ir iespējams papildināt un bagātināt ar cita veida noderīgām grāmatām, t.sk. enciklopēdijām, uzziņu literatūru u.tml.

Akcija norisinās līdz februāra beigām!

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    sranskis 31.01.2024, 08:53:44

    Kad ārpus visādām akcijā piedāvāju grāmatas, tiku pasūtīts tālu un uz ilgu laiku. Vai tad tagad būs savādāk? Varbūt ar sāpošu zobu izteiksmi sejā un uzspēlētu laipnību vai izspiestu smaidiņu vienu arī paņems, akcija taču!

  • -4
    Kristiāna 31.01.2024, 16:16:27

    Kādas grāmatas dāvināji? Tam jau ir nozīme...
    Ir grāmatas, kas bibliotēkās un lielākajā daļā māju ir pat pa vairākiem eksemplāriem, bet mūsdienās netiek lasītas, nav pieprasītas. Šeit noteikti uzsvars uz mācību grāmatām, mūsdienīgām grāmatām bērniem un pusaudžiem, kas veicina interesi lasīt un pēc kurām ir pieprasījums.

  • 0
    sranskis 31.01.2024, 17:42:25

    Atbilde bija- "mums nevajag nekādas grāmatas"!

  • -2
    Kriska 31.01.2024, 21:10:37

    Srančuk, nu ko tu gribi, tu taču nav Kārlis Ulmanis. Ulmanim nevarēja atteikt

  • 0
    Virsliga 01.02.2024, 08:35:37

    Jā, man arī šī akcija šķiet dīvaina. Cik ir jautāts bibliotēkām, atbilde ir gandrīz nikna - nu nevajagot nekādas grāmatas bibliotēkām, neesot kur likt, viss tiekot iepirkts, nesiet uz izgāztuvi, tur ir speciāla vieta grāmatām. Un te nav runa par padomju laika grāmatām, bet mūsdienu romāniem. Esmu nesusi arī uz publisko grāmatplauktu izgāztuvē (labiekārtošanas kombināts), bet nu tas ir tas pats, kas izmest ārā uzreiz sētā, manuprāt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: