Sestdien, 27.janvārī, plkst. 13.00 Mūzikas bibliotēkā izglītojoši izklaidējoša nodarbība pirmsskolas vecuma bērniem ''Mūzikas stunda ģimenei''. Šoreiz par Mocarta mūziku jeb Mocarta efektu.

Vai tiešām Mocarta mūzikai piemīt īpaša ietekme, to varēs uzzināt nodarbībā. Mocarta mūzikas pavadījumā varēs dejot un ritmizēt, skaidrot vai brīnumbērni dzīvoja tikai sen senos laikos jeb dzīvo arī mūsu vidū.

Zinātnieku, mediķu un psihologu pētījumi no visas pasaules pierāda, ka austriešu komponista Volfganga Amadeja Mocarta (1756 – 1791) mūzika, salīdzinot ar citu komponistu radīto, ir pati dziedinošākā. Tās klausīšanās atstāj iespaidu pat uz dzīvniekiem un augiem, palīdz atveseļoties pēc dažādām slimībām. Standarta ''IQ testi'' fiksē reālu intelekta paaugstināšanos cilvēkiem pēc tieši Mocarta mūzikas klausīšanās. Amerikāņu zinātnieku pētījumi parādīja, ka vien 10 minūšu Mocarta klaviermūzikas klausīšanās paaugstināja IQ vidēji par 8-10 vienībām.

Mūzikas stunda notiek reizi mēnesī no septembra līdz maijam. Izzinošās nodarbības mērķis ir mācīties klausīties mūziku, iepazīt instrumentus, komponistus, dažādu skaņdarbu stilus. Dalībnieku vecums 3-6 gadi.

Pasākums ir bez maksas, nav jāpiesakās. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: