Šoreiz Jauno dabaszinātņu pētnieku centrs kopā ar Laboratorium Zinātnes skolu piedāvā skolēniem apgūt zināšanas par elektromagnētiskajiem viļņiem, to rašanos, uztveršanu un ekranēšanu, kā arī apskatīt to saistību ar cilvēka ikdienu. Nodarbībā skolēni iegūs teorētiskas zināšanas, kā arī eksperimentēs un pārbaudīs apgūtās zināšanas praksē.

Jauno dabaszinātņu pētnieku centra nodarbības norisināsies 28. novembrī Ventspils zinātnes centra VIZIUM “Alfa” zālē, 2. stāvā:

  • 5. – 7. klases skolēniem plkst. 15.00 – 16.30;

  • 8. – 12. klases skolēniem plkst. 17.00 – 18.30.

JDPC nodarbībā “Cilvēks un tehnoloģijas” skolēni apgūs:

  • kas ir elektromagnētiskie viļņi un kāds ir elektromagnētisko viļņu spektrs;

  • kā pareizi salodēt eksperimentālu ierīci “bezvadu lādētājs”;

  • kā var pārraidīt un uztvert elektromagnētiskos viļņus;

  • kādi materiāli ekranē un kādi neekranē radioviļņus un mikroviļņus;

  • kas ir cilvēka smadzeņu viļņi, kā cilvēka radītos elektromagnētiskos viļņus izmanto medicīnā.

Nodarbības vadīs Mārtiņš Gulbis - fizikas un ķīmijas skolotājs, Laboratorium Zinātnes skolas dibinātājs un vadītājs, Fizmix.lv eksperimentu un video autors, Tavaklase.lv dabaszinātņu mācību video autors.

Lai piedalītos nodarbībā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās šeit: www.adre.se/anketapetniekiem. Dalība nodarbībā ir bez maksas! Vietu skaits ierobežots.

Plašāka informācija pa tālr. 667 766 55 vai rakstot uz e-pastu: ginta.grinberga@ventspils.lv. Dienu pirms nodarbības dalībniekiem tiks nosūtīts atgādinošs e-pasts.

Aktivitāte tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros.

Informējam, ka Ventspils Digitālā centra rīkoto publisko pasākumu laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem, publicitātei, mārketingam un intervijām, var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Ventspils Digitālā centra un Ventspils zinātnes centra VIZIUM mājas lapā, sociālajos tīklos, kā arī drukātajos izdevumos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: