Aprit jau 105 gadi, kopš Latvija ir neatkarīga, demokrātiska, brīva valsts. Mums ir paveicies, ka dzīvojam drošībā un mierā Latvijā, Ventspilī, mūsu mājās.

Šis gads bijis patriotisku emociju piepildīts – aizvadīti XXVII Vispārējie latviešu dziesmu un XVII deju svētki, kur Ventspils koru skanīgās balsis koru konkursa finālā guva lieliskus sasniegumus. Lepojamies ar sieviešu kori “Venda”, kas tikko guvis kārtējo starptautisko uzvaru. Piedzīvojām arī pasaules mēroga sensāciju, ko nodrošināja mūsu vīri, Latvijas valstsvienības hokejisti, t.sk. ventspilnieki, izcīnot ilgi sapņotās bronzas medaļas Pasaules Čempionātā hokejā. Tie ir panākumi, ko sniedz pašatdeve un teicams komandas darbs. 

Kopīgi strādājot, turpinām attīstīt mūsu pilsētu, lai tā būtu arvien labāka, ērtāka un dzīvošanai pievilcīgāka vieta. Mēs, rūpējoties par senioriem un mazaizsargātajiem iedzīvotājiem, šogad esam palielinājuši pieprasītāko pabalstu apmērus. Nupat atklājām jauno slimnīcas uzņemšanas nodaļu un laboratoriju, kas ļaus būtiski uzlabot pacientu aprūpi. Darbu uzsākusi vēl viena kultūras iestāde, jauns sabiedriskais centrs – Gāliņciema bibliotēka. Sporta un aktīvās atpūtas jomā apgriezienus uzņem vissezonas aktivitāte Ventspils rodelis, kas apmeklēts jau teju 80 000 reižu.

Pašvaldība stājusies brīvostas pārvaldes vietā, lai radītu jaunas darba vietas apstrādes rūpniecībā. Pabeigta vēl viena jauna ražotne lidostas rajonā, kur jau nākamajā mēnesī sāks iekārtoties komersanti. Domājot par dzīvesvietām jaunajām ģimenēm, esam izveidojuši pašvaldības finansēšanas programmu īres daudzdzīvokļu māju celtniecībai vai pārbūvei. Pirmie līgumi ar komersantiem par ēku būvniecību vai pārveidi jau ir noslēgti.

Nobeigumam tuvojas Piejūras brīvdabas muzeja jaunās ēkas un ekspozīcijas izveide. Tuvāko dienu laikā iesniegsim projekta pieteikumu, lai paplašinātu jauniešu aktīvās atpūtas iespējas – izbūvētu jaunu veloparku Reņķa dārzā. 

Tikai kopīgi darot mazākus un lielākus darbus, mēs varam veicināt mūsu visu labklājību, pilnveidot mūsu pilsētu un attīstīt mūsu valsti, lai arī rīt Ventspils un Latvija būtu droša un sakopta vieta mums pašiem un mūsu bērniem. 

Sagaidot Latvijas 105. dzimšanas dienu, katram ventspilniekam novēlu biežāk atcerēties to saviļņojumu, ko latvietim dod dziesmu un deju svētki. Lai mums ir ar ko lepoties, lai veselība un veiksme, lai svētki ienāk katrā mājā!

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs

Jānis Vītoliņš

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Larijs Kukarans 18.11.2023, 12:54:43

    Izlasīju,braucu atpakaļ,Ventiņos lejputrija neviss dzīve!Lej kā jau komunists,nekas jau nemainās,melo acis pārgriezuši.Ja jau viss tik rožainās krāsās,kāpēc daudzi laižas prom?Jānītim ar vajadzētu minimalo aldziņu,tad redzētu kadu dziesmu dziedātu:) vāks!

  • 0
    Kurzemnieks - 18.11.2023, 15:31:40

    Vītoliņš varētu būt tikai izkārtne,marionete,jo Ventspilī,iespējams,joprojām valda kāds mazs vīrelis,jau divās instancēs notiesāts par smagiem kriminālnoziegumiem.

  • 0
    Heinrich 18.11.2023, 17:43:00

    "Ventspilī, MŪSU mājās''?
    Vai tad šīs runas autors dzīvo Ventspils valstspilsētā?Nevis Užavā?
    Tad būtu pareizāk lietot vietniekvārdu "jūsu"...

  • 0
    tchi bors 18.11.2023, 18:41:39

    ... kamer vitolinsh ir dzivs - neatbraukshu uz Venspili

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: