Ventspils Izglītības pārvalde izsludina ikgadējo akciju ''Draudzīgais aicinājums''. Līdz pat 28. februārim Izglītības pārvalde aicina pievienoties akcijai un dāvināt Ventspils izglītības iestādēm grāmatas.

Draudzīgā aicinājuma tradīciju 1935. gada 28. janvārī aizsāka Ministru prezidents Kārlis Ulmanis, dāvinot savai bijušajai skolai grāmatas un aicinot pievienoties arī citus. Izglītības pārvalde aicina absolventus, gan arī citus iedzīvotājus atcerēties par skolām un arī bērnudārziem, un uzdāvināt noderīgu grāmatu vai izglītojošu galda spēli. Ne vienmēr grāmatai jābūt pilnīgi jaunai, bet šo akciju nevajadzētu uztvert kā iespēju iztīrīt mājas grāmatu plauktus no sev nevajadzīgām grāmatām.

Katram dāvinājumam paredzēta arī īpaša uzlīme, kas jaunos lasītājus informēs, ka grāmata saņemta ''Draudzīgā aicinājuma'' akcijas ietvaros.

Ventspils pašvaldība 2023. gada budžetā mācību literatūras iegādei skolās ir paredzējusi 24 000 eiro, tamdēļ skolas ar nepieciešamajām mācību grāmatām ir nodrošinātas. Ar akcijas palīdzību skolu bibliotēkas ir iespējams papildināt un bagātināt ar cita veida noderīgām grāmatām, t.sk. enciklopēdijām, uzziņu literatūru u.tml.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: