''UNESCO dienu Ventspilī'' ietvaros atklāts Ventspils mūžizglītības katalogs, kurā vienuviet iedzīvotāji var iegūt informāciju un arī pieteikties dažādiem kursiem, semināriem, apmācībām, meistarklasēm. Kataloga interneta adrese ir muzizglitiba.ventspils.lv

Šāds virtuāls katalogs domāts ikkatram Ventspils iedzīvotājam, kurš vēlas pilnveidot teorētiskās zināšanas vai praktiskās iemaņas, izmantojot pieaugušo izglītības piedāvātās iespējas. To izmantot varēs uzņēmumi, kuriem nepieciešama darbinieku apmācība vai zināšanu papildināšana noteiktās kompetencēs. Savukārt pašvaldība ar šīs digitālās platformas palīdzību varēs uzkrāt statistisko informāciju par iedzīvotāju iesaisti mūžizglītības aktivitātēs un atbilstoši pieprasījumam plānot piedāvājumu.

Šobrīd katalogā pievienojušās deviņas organizācijas, kas piedāvā mūžizglītības aktivitātes: Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centrs, Ventspils Mūzikas vidusskola, Ventspils Tehnikums, Ventspils Digitālais centrs, Ventspils bibliotēka, Ventspils muzejs, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, Ventspils Biznesa atbalsta centrs un Ventspils Jaunrades nams.

Interesenti mūžizglītības katalogā var iepazīties ar aktuālajiem kursiem dažādās kategorijās un pieteikties tiem. Katalogā tiek saglabāta informācija par iepriekš īstenotajiem kursiem un tādējādi ikvienam ir iespēja izteikt vēlmi atkārtotai kursu organizēšanai vai pat pieteikt pilnīgi jaunas tēmas. Arī uzņēmumi var pieteikt kursus, kas nepieciešami konkrētā uzņēmuma darbinieku apmācībai. Katalogā pieteiktās iedzīvotāju un uzņēmumu vēlmes saņems potenciālie kursu īstenotāji.

Par kataloga darbību atbildēs Ventspils Izglītības pārvalde, bet katrai iesaistītajai mūžizglītības organizācijai būs piešķirtas administrēšanas tiesības, lai rūpētos par katalogā publicētās informācijas aktualitāti.

Virtuālā kataloga izveide ir kopīga mūžizglītībā iesaistīto Ventspils organizāciju iniciatīva. Simboliski kataloga darbības uzsākšana sakrīt ar Ventspils uzņemšanu UNESCO Globālajā izglītības pilsētu tīklā. Šādu tīklu izveidojis UNESCO Mūžizglītības institūts un tajā apvienojušās 294 pilsētas no visas pasaules, apņemoties īstenot mūžizglītību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: