Ugāles pagastā atklāta multifunkcionāla asfalta velotrase. Tas ir pirmais šāda veida objekts Ventspils novadā - nepārtraukta, speciāli konstruēta asfalta seguma trase ar viļņotu virsmu un izliektiem stūriem, kas sastāv no dažāda izmēra kalniņiem, virāžām un nelieliem tramplīniem.

Apmeklētāju un garāmgājēju informēšanai pie ieejas asfalta velotrasē uzstādīta informācijas zīme par trasi un tās lietošanas noteikumiem.

Būvdarbus objektā veica SIA ''We Build Parks'', uzņēmuma pārstāvis Artjoms Smirnovs uzsver, ka trase Ugālē ir pasaules pieredzes iemiesojums, jo uzņēmuma pārstāvji ir būvējuši trases Āfrikā, Amerikā, Ķīnā, Eiropā un citviet. Šī trase ir īpaša ar to, ka šeit nodarbi atradīs jebkurš vecuma pārstāvis ar dažādiem pārvietošanās līdzekļiem, piemēram, velosipēdiem, skrituļdēļiem, skrituļslidām. Tās mērķis ir kvalitatīvas un drošas dzīves vides veidošana aktīvākai atpūtai iedzīvotājiem ar daudzveidīgu pakalpojumu klāstu un ilgtspējīgu, vidi saudzējošu infrastruktūru.

Projekta kopējās izmaksas ir 63 828,63 eiro, no tām publiskais finansējums no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai 45 000 eiro, bet 18 828,63 eiro – pašvaldības līdzfinansējums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: