Mūžizglītības centrs 2022. gada rudenī piedāvā gan seminārus pedagogiem, gan valodu mācības ikvienam Ventspils iedzīvotājam.

Mūžizglītības centrs 2022. gada rudenī, svinot Ventspils Augstskolas 25. dzimšanas dienu un vēloties sniegt atbalstu pedagogiem Skola2030 mācību satura ietvaros, piedāvā klātienē bez maksas apmeklēt vairākus seminārus.

Viens no semināriem paredzēts tādai programmēšanas tēmai, kā versiju kontrole, un tas sniegs atbildi uz jautājumu, kas tā ir un kā tā var palīdzēt ikdienā. Seminārs notiks 2022. gada 2. novembrī un to vadīs Karina Šķirmante, Ventspils Augstskolas lektore un Ventspils Starptautiskā Radioastronomijas Centra pētniece. Lektorei ir pieredze informāciju sistēmu izstrādē, kā arī viņa pasniedz vairākus studiju kursus, kuri ir saistīti ar programmēšanu un programmatūras izstrādi.

Otrs seminārs būs veltīts elektromagnētisma un viļņu optikas pamatideju pielietojumu piemēriem mūsdienu plazmu fizikas un astrofizikas pētījumos. Seminārs notiks 2022. gada 23. novembrī un to docēs Ventspils Augstskolas Informācijas tehnoloģiju fakultātes docents Artūrs Vrubļevskis, kurš lasa arī fizikas ievadkursu lekcijas augstskolas studentiem. A.Vrubļevskis doktora grādu ir ieguvis, veicot plazmu fizikas pētījumus laboratorijā, bet tagad līdzīgas parādības pēta uz Saules, strādājot par vadošo pētnieku Ventspils Starptautiskajā radioastronomijas centrā.

Mūžizglītības centrs tradicionāli piedāvā apgūt arī valodu programmas. Septembrī mācības jau uzsākuši vācu valodas apguvēji, kā arī, pamatojoties uz līgumu, kas noslēgts starp Ventspils Augstskolu un Latvijas Universitātes Konfūcija institūtu, tikušas uzsāktas kārtējās ķīniešu valodas mācības trīs atšķirīgos valodas līmeņos.

Vairākas valodu programmas klātienē Ventspils Augstskolā tiks uzsāktas arī tuvākajā laikā:
1) 31. oktobrī - A2 līmeņa latviešu valodas mācības (nodarbības pirmdienās un piektdienās);
2) 1. novembrī – angļu valoda iesācējiem (nodarbības otrdienās un ceturtdienās);
3) novembra beigās – B1 līmeņa angļu valoda, kā arī augstākā līmeņa latviešu valoda.

Vairāk informācijas Ventspils Augstskolas mājas lapā https://www.venta.lv/muzizglitiba/aktualitates vai zvanot pa tālruni 26566648, vai rakstot uz e-pastu mic@venta.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: