Starts tiek dots jau septītajam konkursam ''Ventspils IT izaicinājums 2022'', kas skolēniem ir kļuvis jau par labu tradīciju un gaidītu notikumu rudenī. Un kā gan nē, jo konkurss skolēniem dod iespēju radoši izpausties, apliecināt savu varēšanu starptautiskā, Baltijas valstu, mērogā un cīnīties par ievērojamu naudas balvu fondu – turpat 13 000 EUR.

Šogad organizatori ir parūpējušies arī par gaidītu ziņu – konkursa fināls atgriežas klātienē, Ventspilī.

Kopš konkursa sākuma 2016. gadā IT virziens ir attīstījies. Tehnoloģijas tiek apgūtas, un par tām tiek domāts kontekstā ar visu citu apkārt notiekošo straujiem soļiem, tehnoloģijas caurvij visas mācību tēmas un dzīves jomas. Skolā mācību procesa ietvaros tiek savienoti mācību priekšmeti, tehnoloģiju pratība ir kļuvusi par jauno pamatprasmi līdzās lasīšanai, rakstīšanai un matemātikai. Arvien vairāk attīstās STEM, kur tehnoloģiju prasmes ir nozīmīga sastāvdaļa.

Saglabājot tehnoloģiju nozīmīgo vietu konkursā, šogad par konkursa galveno tēmu ir izvēlēti eksperimenti, šī gada konkursam dodot nosaukumu – ''Ventspils IT izaicinājums'' eksperimentē. Mūsdienās skolēni tiek arvien vairāki iesaistīti zināšanu apguves procesā eksperimentējot, pašiem nonākot pie secinājumiem. Šāds atklāšanas process nonāk pie jaunām zināšanām, veicina kritiskās domāšanas, radošās, sadarbības, lēmumu pieņemšanas, digitālās un citas prasmes.

Sīkāku informāciju par konkursa norisi iespējams atrast konkursa mājaslapā: www.ventspilsitc.com, kā arī sociālajos tīklos Instagram @ventspilsitchallenge un Facebook @ventspilsitc. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām rakstīt uz e-pastu: itc@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: