Šogad, astoto gadu pēc kārtas, Ventspils Augstskolas (VeA) studentiem bija iespēja pieteikties profesora Andra Klausa stipendijai. Šogad stipendija 1500 EUR apmērā piešķirta VeA Informācijas tehnoloģiju fakultātes maģistra studiju programmas ''Datorzinātnes'' studentam Kristoferam Volkovam.

Izvērtējot pieteikumus, stipendijai tika izvirzīti pieci kandidāti – profesionālās bakalaura studiju programmas ''Elektronikas inženierija'' studente un bijusī VeA Studentu padomes priekšsēdētāja Marta Anete Vinniņa, profesionālās maģistra studiju programmas ''Stratēģiskā starpkultūru komunikācija'' studente un bijusī VeA Studentu padomes priekšsēdētāja Lāsma Lubāne, maģistra studiju programmas ''Datorzinātnes'' students Kristofers Volkovs, profesionālās bakalaura studiju programmas ''Tulkošana un valodu tehnoloģija'' studente, kā arī VeA studentu padomes priekšsēdētāja Linda Auziņa un profesionālās bakalaura studiju programmas ''Jaunuzņēmumu vadība'' studente Luīze Dārta Sietiņa.

Pārējie nominanti saņems veicināšanas balvas: 150 EUR apmērā Marta Anete Vinniņa un Lāsma Lubāne, 50 EUR apmērā Luīze Dārta Sietiņa un Linda Auziņa.

Jāatzīst, ka visi pieci finālisti ir aktīvi VeA studenti, kuru vārds regulāri izskan dažādās aktivitātēs un projektos. Visu studentu stāstījumos bija vērojams ievērības cienīgs uzkrātās pieredzes uzskaitījums, ko jaunieši nemitīgi papildinājuši dažādās aktivitātēs gan Latvijā, gan ārvalstīs. Šie aspekti padarīja spraigu stipendijas ieguvēja noteikšanu, jo visi pieci var lepoties ar saviem vērtīgajiem sasniegumiem ne vien pašu attīstības labā, bet arī sabiedrībai nozīmīgu projektu īstenošanā.

Stipendijas ieguvējs Kristofers Volkovs atzīst, ka ļoti novērtē sevis izvēlēto studiju virzienu un apgalvo: ''Man programmēšana liekas forša, jo varu radīt lietas, kas pašam patīk un ar to vēl labi nopelnīt!''

Stipendijas mecenāts ir VeA absolvents, šobrīd veiksmīgs uzņēmējs Mārtiņš Lauva. Stipendijas mērķis ir veicināt VeA studentu aktivitāti dažādās darbības sfērās – akadēmiskajā darbībā, pētniecībā un sabiedriskajā darbā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: