Šovakar laika posmā no plkst. 19 līdz 23 vietām Kurzemē gaidāms pērkona negaiss ar ekstremāli stiprām lietusgāzēm un krasām vēja brāzmām līdz 15-18 m/s, ziņo Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas dienests.

Negaisa laikā lokāli iespējama krusa. Ekstremāli stiprās pērkona lietusgāzes Kurzemē turpināsies līdz rītam, dienā to intensitāte mazināsies. Interesanti, ka pārējā Latvijas teritorijā spēkā dzeltenais brīdinājums par karstumu un ugunsbīstamību.

Lai pasargātu sevi negaisa laikā, jāseko norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas. Ir iespējami plaši un ļoti spēcīgi pērkona negaisi ar bīstamu zibeņošanu, krusu un postošām vēja brāzmām, kā arī intensīvām lietusgāzēm, kas izraisa strauju ūdens līmeņa celšanos un teritorijas applūšanu. Gaidāmi transporta kustības un elektroapgādes traucējumi, ļoti nozīmīgi ikdienas gaitu traucējumi, jāizvairās doties ārā vai pārvietoties, ja vien tas nav kritiski nepieciešams.

Jāatgādina, ka pirms nedēļas Ventspilī svētdienas vakarā spēcīgais lietus noveda pie ielu un pagalmu applūšanas. Pāris stundu laikā nolija apmēram puse no mēneša normas, tāpēc lietusūdens kanalizācija ar šādu straumi galā netika. Kad lietus mitējās, ūdens ātri tika aizvadīts prom, tomēr Komunālās pārvaldes speciālisti konstatēja arī problemātiskas vietas, pie kuru uzlabošanas tiek strādāts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: