Attālinātā režīmā aizvadīta ikgadējā Ventspils Augstskolas Ziemassvētku zinātniskā konference, kur Ventspils Augstskolas pētnieki un sadarbības partneri no Krievijas un Ukrainas, kā arī ārvalstu viesdocētājs prezentēja 2021. gadā veiktos pētījumus un atklājumus.

Konferenci atklāja Ventspils Augstskolas rektors Kārlis Krēsliņš, kurš apsveica klātesošos ar veiksmīgi aizvadītu gadu pētniecībā, izteica prieku, ka šogad konferencē piedalās arī Ventspils Augstskolas jaunie pētnieki, kā arī apsveica zinātnieku Manfrēdu Leontiju Šnepu-Šneppi par šogad saņemto emeritētā zinātnieka statusu. Konferencē kopumā tika prezentēti 11 referāti tādās jomās kā astronomija, ekonomika, humanitārās zinātnes un informāciju tehnoloģijas.

Šogad konferencē tika apspriests nākotnes redzējums Latvijas ekonomikas attīstībā, digitālās iespējas un jaunievedumi studiju procesā, izaicinājumi tehnoloģiju ieviešanā, kā arī pētījumi radioastronomijā. Tika prezentēts arī referātu humanitārajās zinātnēs - “Etruski: Baltu saknes meklējot”. Īpaši interesantus pētījumus, kuru līdzautori ir Ukrainas un Krievijas pētnieki, prezentēja Ventspils Starptautiskā Radioastronomijas centra pārstāvis, klātesošajiem pastāstot par radioastronomiskajiem novērojumiem un zinātniskiem projektiem 2021.gadā, dažādiem eksperimentāliem pētījumiem un novērojumiem kosmosā, izmantojot Irbenes radioteleskopu kompleksu.

Ziemassvētku konferences mērķis ir iepazīstināt kolēģus, studentus un sabiedrību ar Ventspils Augstskolā paveiktajiem sasniegumiem un pētījumu rezultātiem – gan teorētiskajiem, gan arī praktiskajiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: