Ir noslēdzies Skaļās lasīšanas sacensības Ventspils reģiona fināls, kurā pirmo vietu ieguvusi un mūsu reģionu nacionālajā finālā Rīgā pārstāvēs Gabriela Žerdeva no Zūru pamatskolas.

Šogad Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensības Ventspils reģiona finālā piedalījās septiņu Ventspils pilsētas un novada skolu 5. klašu skolēni no Ventspils Centra sākumskolas, 4. vidusskolas, 6. vidusskolas, Pārventas pamatskolas, Ugāles vidusskolas, Piltenes vidusskolas un Zūru pamatskolas.

Žūrijas vērtējumā pirmo vietu ieguva Zūru pamatskolas pārstāve Gabriela Žerdeva, 2. vietu - Annija Karlovska no Ventspils Centra sākumskolas, bet 3. vietu dalīja Unda Berga no Piltenes vidusskolas un Rūdolfs Kozlovs no Ventspils 4. vidusskolas.
Ventspils reģiona uzvarētājai Gabrielai Žerdevai tika pasniegts mākslinieces Agneses Kļaviņas darinātais kronītis, bet dāvanas visiem dalībniekiem bija sarūpējusi grāmatnīca ''Jānis Roze''.

Iesūtītos dalībnieku lasījumus vērtēja žūrija - Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura, Pārventas bibliotēkas vadītāja Igeta Gredzena, apgāda ''Zvaigzne ABC'' grāmatu redaktore Anda Ogriņa un rakstnieki Laura Vinogradova un Māris Rungulis.  

Plānots, ka nacionālais fināls norisināsies 25. septembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kura laikā tiks izraudzīts valsts lasīšanas čempions. Šogad skaļās lasīšanas sacensība norisināsies jau ceturto reizi un to rīko Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padomi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: