Dalībai Starptautiskā profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursa ''Young Car Mechanic 2021'' Latvijas posma 2. kārtā ir apstiprināti pieci Ventspils tehnikuma audzēkņi no automehāniķu mācību programmas.

Konkursa otrā kārta notiek attālināti 29.aprīlī, no plkst. 14 līdz 15. Ventspils Tehnikumu pārstāvēs vienai izglītības iestādei atļautais maksimālais dalībnieku skaits - Gustavs Grants, Daniels Kašs, Daniels Matīss Kraučs, Artūrs Kristiāns Celms un Kristaps Martinsons.
Konkursa trešā kārta jeb Latvijas fināls paredzēts Izstādes AUTO’21 ietvaros  4.- 6. jūnijā.

Konkurss norit četrās kārtās:
1. kārta - teorētisko zināšanu tests;
2. kārta - pusfināls;
3. kārta - nacionālais fināls;
4. kārta - starptautiskais fināls.

Ventspils Tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere-Davidova atzīst: ''Attālināto mācību laikā piedalīties šāda veida profesionālās meistarības konkursā, kurā jāspēj ne tikai uzrādīt lieliskas teorētiskās zināšanas profesionālajos priekšmetos, bet arī spēt ātri orientēties tehnoloģiskajos risinājumos un nestandarta situācijās, audzēkņiem ir liels izaicinājums, tāpēc īpaša pateicība puišu ģimenēm un skolotājiem par profesionālo ieguldījumu un audzēkņu motivāciju.''

"Young Car Mechanic" ir starptautisks konkurss tehnisko skolu audzēkņiem, kas dod iespēju konkursa dalībniekiem parādīt zināšanas, prasmes un iemaņas izvēlētajā profesijā. Tā galvenie mērķi ir veicināt automehāniķa profesijas popularitāti un kvalitāti, dalīties pieredzē, mācību metodēs, veicināt sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm, kā arī iepazīstināt izglītojamos ar jaunākajām tehnoloģijām un nākamajiem darba devējiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: