Par 9. klašu gala pārbaudījumu norisi valdība lēmumu pieņems februāra sākumā, informē Valsts kancelejā.

Ja 9. un 12. klases skolēniem būs iespēja atgriezties klātienes mācībās vai apmeklēt individuālās konsultācijas klātienē pēc 7. februāra, tad plānots, ka noslēguma pārbaudījumi, lai iegūtu pamatizglītību, notiks. Taču ja epidemioloģiskā situācijas dēļ klātienes mācību vai konsutlāciju norise nebūs iespējama, tad 9. klases skolēniem būs iespēja veikt monitoringa darbus pēc Lieldienām, lai vēl līdz mācību gada noslēgumam uzlabotu tās zināšanas un prasmes, kas būs nepieciešamas nākamajā mācību posmā.

Tāpat Valsts kancelejā norādīja, ka Valsts izglītības satura centra (VISC) mājaslapā publicēts plašs materiālu klāsts, kas palīdzēs skolēniem patstāvīgi sagatavoties pārbaudes darbiem.

Attālinātā mācīšanās visiem skolēniem būs ikdiena vismaz līdz 7. februārim. Līdzīgi kā pagājušajā mācību gadā arī šogad skolēniem ir tiesības saņemt objektīvu apgūto zināšanu un prasmju novērtējumu par visu apgūto mācību saturu, lai nodrošinātu sekmīgu tālāko izglītības turpinājumu.

Valsts kancelejā atzīmēja, ka īpaši svarīgi tas ir vidusskolēniem, jo par vidējo vispārējo izglītību iegūtais vērtējums un sertifikāti nodrošinās visiem vienlīdzīgas iespējas iestāties gan Latvijas, gan citu valstu augstskolās ne tikai šogad, bet arī pēc gada vai vairākiem gadiem. Taču arī jaunāko klašu audzēkņiem diagnosticējošie darbi ir vajadzīgi vispārējam zināšanu un prasmju novērtējumam.

Kā norādīja Valsts kancelejā, daudzi jaunāko klašu audzēkņu vecāki pauduši bažas, ka attālinātā mācīšanās nenodrošinās bērnu zināšanas tādā pašā apmērā, kā mācoties klātienē. Tomēr vecākus aicina par to neuztraukties, jo diagnosticējošā darba rezultāts neietekmēs ne semestra, ne gala vērtējumu, bet palīdzēs saprast, kuras zināšanas un prasmes skolēnam vēl jānostiprina.

Diagnosticējošo darbu norise tiek plānota, vien mainot to norises laiku un darba veikšanas formātu. VISC iepriekšējā mācību gada 3. klases mācību valodas, kā arī 6. klases mācību valodas diagnosticējošos darbus ir pārveidojis, lai skolēni varētu izmēģināt šo darbu veikšanu arī datorā. Diagnosticējošo darbu paraugus aizpildīšanai datorā var atrast VISC mājaslapas sadaļā - 2019./2020. mācību gada uzdevumi.

Valsts kancelejā piebilda, ka VISC mājaslapā eksāmenu programmās pieejama visa informācija un detalizētāk nekā citus gadus arī aprakstīti uzdevumi, kas iekļauti eksāmenos. Tāpat VISC eksperti izveidojuši lekciju ciklu videoformātā ar ieteikumiem, kā skolēniem pilnveidot savas zināšanas un prasmes un pilnvērtīgi sagatavoties noslēguma pārbaudījumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: